Закарпаттю виділили 5,1, млн грн на ліки та маски

Міністерство фінансів виділило Закарпаттю 5,1 млн грн на придбання масок і ліків для боротьби з епідемією грипу. Наразі найбільше медпрепаратів та масок потребує Виноградівщина, Тячівщина та Хустщина. Про це сьогодні на розширеному засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії повідомив голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші.

 

Як інформує кореспондент ZAXID.NET , керівник області наголосив, що ситуація із захворюванням на ГРВІ та грип у районах неоднакова. Відтак є різна потреба і в медикаментах, і коштах. Олег Гаваші порекомендував керівникам районів подумати також про матеріальне заохочення медиків.

За словами головного державного санітарного лікаря області Віри Чиж, епідемічний поріг в області, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, перевищено. Причиною цього є й те, що цьогоріч епідемія грипу розпочалась на 2 місяці раніше. З 30 жовтня в області діє відповідний план заходів. Санепідемстанція має намір влаштовувати рейдові перевірки об’єктів та підприємств, тобто завчасно не повідомляти їх про перевірку. До керівників підприємств, на яких будуть порушення, вживатимуть жорсткі заходи.

На розширеному засіданні комісії було прийнято ряд відповідних рішень. Зокрема, утворити робочу групу із забезпечення дієвих заходів щодо недопущення підвищення цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, оперативний штаб збору та аналізу інформації з питань профілактики та боротьби з поширенням пандемічного грипу та інших гострих респіраторних захворюваннях. Головам райдержадміністрацій, міськвиконкомів, органам місцевого самоврядування слід забезпечити фінансування з резервного фонду заходів профілактики та боротьби з грипом та ГРВІ відповідно до поданих заявок керівників відділів охорони здоров’я та санепідслужби.

 

04 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів