Сергій Ратушняк: "Я технічний кандидат від українського народу"

Сергій Ратушняк став кандидатом у президенти, щоб посіяти зерно віри в те, що у нас ще є шанс, але цей шанс, можливо, останній. Він на сьогодні є носієм нового світогляду, без якого не може відбутися нова держава

 

Це зрозуміли ті, що були спостерігачами політичного ток-шоу "Українська рулетка", яке відбулося 10 грудня 2009 року, де Сергій Ратушняк розвіяв сумніви всієї України про політичну безликість Закарпаття. Всім відомо, що ця область п’ятий рік перебуває під гнітом балогівців, проте свідомі закарпатці вже змогли виділити для себе нового, перспективного лідера — Сергія Ратушняка, і ці люди знають, що за ними правда. Свідома передова громадськість краю, а також мислячі люди з усієї України підтримують кандидата у президенти Сергія Ратушняка.
— На жаль, суспільство сприйняло, що все ліквідне виробництво, всі фінанси держави, в тому числі й засоби масової інформації, при Кучмі були переписані 15 сім’ям; 45 мільйонів людей, які залишилися в державі, також із цим погодилися, — констатував Сергій Ратушняк. — Ви ж також не відреагували на цю ситуацію. У нас вкрадено державу. Щойно було сказано: "Вони вже 5 років не при владі". Але ж у них сьогодні власний парламент, власний суд, прокуратура, засоби масової інформації, банківсько-фінансова система. За інформацією журналу "Форбс" і інших джерел, вони заробляють 30 млрд. за рік. Між тим 30 млрд. у нас у державі складає бюджет на весь рік на 45 мільйонів людей. Хто з цих 45 мільйонів позивався, судився? І де є юридичний аспект? До речі, по Гонгадзе багато притягнули тих, хто там говорив? Ми не можемо притягнути.
Сергій Ратушняк переконаний: "У нас немає країни, немає майбутнього для нас і наших дітей. Ми вже сьогодні раби. Це Хазарія, де слов’яни — раби на власній землі". (Це викликало гучні оплески присутніх). Він не проти євреїв, які чесно працюють і чесно живуть поруч з іншими національностями. Він проти того, що кілька сімей володіють усіма багатствами України. А ми з вами, наші діти — раби. "Якщо вас, титульну націю, влаштовує, що нація, яка налічує менше 1 % населення, володіє 85 % всієї держави (ресурсами, фінансами, владою, ЗМІ), то мене не влаштовує!" — засвідчив свою позицію Сергій Ратушняк.
Щодо готовності боротися з корупцією жорсткими методами позиція Сергія Ратушняка така: "Насамперед треба публічно запровадити прозорість президентських обі-
цянок і впровадити це потім на юридичному рівні. Запиши, за що ти несеш відповідальність. Перше: ми повинні повернути смертну кару за тяжкі злочини проти людства, проти людини, до тяжких злочинів треба зарахувати також і корупцію. З того, що сьогодні обіцяють, кожен має підписатися чорнилами, кров’ю — не має значення. Сьогодні ми маємо Тендерну палату, маємо віддруковані 180 млрд. вкрадених від нас коштів через конвертацію і перегнаних у офшорні компанії, маємо "РосУкрЕнерго". Кожен із претендентів нехай підпишеться, що це не буде пробачено. Нехай підпишуться. Якщо ні, через рік — відставка. Нехай прийдуть сюди і підпишуться. Я знаю, що це зроблять Гриценко, Тігіпко, Тягнибок і я. До публічних страт не дійде, але має бути страх, що це можливо. Закон, інструментарій сьогодні здебільшого є, але поки він не працює, не є "гільйотиною", він не впроваджений і йде правова порука. Сьогодні за місяць повинен бути звіт усіх працівників правоохоронних структур, судів, прокуратури, митниці, податкової щодо їхнього майна. Не відповідає заробітку — у відставку і заборонити на все життя займати посади в цих органах. Інакше, що зупинить сьогодні суддю, який відбирає у вас майно, чи банкіра, який друкує з газетного паперу 180 млрд. за вказівкою першої особи, відмиває ваші валютні запаси і переганяє їх до офшорних компаній? А де кара? Я ж не кажу, що всіх різати і вбивати, він (чиновник, суддя і прокурор) повинен знати, що має високооплачувану роботу, 30-річний кредит на житло, право на повагу цього суспільства, тому що чиновник — це повага суспільства, довіра суспільства. Або керувати цим суспільством та мати повагу, або ж — гільйотина. У нас цього вибору поки нема. У нас стають суддями юристи з вулиці за 50—80 тисяч доларів хабара. Таких за останні 3 роки назбиралося 2200. У нас закривають Зварича, який за свою посаду сплатив у "перший кабінет" держави 2 млн. доларів. Як він буде вас судити? Недоторканні судді, прокурори, митники, даішники, податківці, голови, секретарі сільради, недоторканні всі чиновники. Це сотні тисяч чиновників. 450 недоторканних у парламенті, вони чинять свавілля безкарно, але мають знати, що можуть дістати кару".
На запитання, як би Сергій Ратушняк сформував керівництво держави, будучи на посту президента, він назвав прізвища: Рената Кузьміна на посаді генерального прокурора, якщо би програла Тимошенко — їй би запропонував, оскільки вона хотіла навести порядок. "Але нехай би розпочала з Тендерної палати", — наголосив Сергій Ратушняк.
На переконання кандидата у президенти, суспільство має повертати ядерну зброю, створивши економічні можливості: "Якщо не повернемо вкрадені підприємства, які дають мільярдні прибутки, можемо забути про ці розмови. Ядерну зброю потрібно повертати".
На закид про те, нібито Ратушняк іде на вибори як технічний кандидат, його відповідь була такою: "Я технічний кандидат від українського народу, від слов’ян. Це перше. Ви знаєте добре, що я ні з ким не пов’язаний і ні від кого не взяв гроші". "Для чого я йду? Аби посіяти зерно, аби люди звернули увагу на те, що в нас немає держави, у нас її вкрали, що в нас немає майбутнього, немає майбутнього в наших дітей, ми — раби, це Хазарія, де слов’яни — раби на власній землі. Я прийшов сказати: це недопустимо. Ви кажете, я не переможу. Я думаю, що і ви програєте, якщо я програю".

РІО

 

20 грудня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів