Генерал Кононенко: "Міліція повинна була відреагувати на появу в регіоні такої особи, як Ахмед Чатаєв, особливо напередодні виборів Президента"

Він становить загрозу не лише Російській Федерації, але й для України

 

Сьогодні під час прес-конференції в ГУ МВС України в Закарпатській області начальник закарпатської міліції Павло Кононенко відповів на запитання журналістів з приводу затримання в Закарпатті одразу після Нового року чеченця Ахмеда Чатаєва, якого підозрюють у причетності до міжнародної терористичної діяльності.

За словами П. Кононенка, російські правоохоронці одразу відреагували на затримання Ахмеда Чатаєва та підтвердили, що справді вказаний громадянин Російської Федерації знаходиться у міжнародному розшуку за звинуваченнями у тероризмі та фінансуванні терористичних груп. "Він становить загрозу не лише для Російської Федерації, але й для України: ми всі чули виступи лідерів чеченської опозиції, які знаходяться у Західній Європі, які говорили про можливість терактів і в Україні", - уточнив генерал-майор.

Він також додав, що міліція повинна була відреагувати на появу в регіоні такої особи, особливо напередодні виборів Президента. "Виникає питання: чому він тут з’явився?" - зазначив П. Кононенко.

Наразі, за словами начальника міліції, Генеральна прокуратура Росії підготувала відповідне звернення щодо екстрадиції Чатаєва, але генералові поки що невідомо, чи надійшли вже ці матеріали до Генеральної прокуратури України.

П. Кононенко також підтвердив інформацію, що з мобільного телефону Ахмеда Чатаєва правоохоронці вилучили автореферат, в якому розписано, як створювати вибухові пристрої з підсобних матеріалів та як їх застосовувати. "Є в телефоні й цитати Шаміля Басаєва, що треба боротися та знищувати невірних на території всієї Землі. Є ще багато іншої цікавої інформації, про яку я зараз не маю права говорити", - сказав головний закарпатський міліціонер.

Вл. інф.

 

14 січня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів