фестиваль “Золотий гуляш"

9 жовтня у с. Мужієво Берегівського району Закарпатської області відбудеться фестиваль “Золотий гуляш”.

 

Власники сільських садиб Берегівщини готують для гостей фестивалю святкове меню: Мужіївська домашня ковбаса та гурка, Боржавська уха, Четфалвівські голубці, Гечанські фанки(пампухи) з лекваром, Варіївський ташколевеш, Великобактянське лечо.

Програма

9.00 Дегустація та продаж страв, вина, палинки, винограду, інших продуктів сільських господарів та виробів народних умільців

11-18.00 Розважальні програми:

Заняття в "майстернях" народних умільців: плетіння кошиків, виготовлення бісеру, ткацтво т.п.

Конкурс народних ігор.

Навчання угорському чардашу.

Демонстрування одягу, житлового помешкання – ЮРТИ- та зброї давніх угрів.

Демонстрація приготовування бограч гуляша з участю гостей фестивалю.

Інші розваги: конкурс розпису обличчя, дитячих малюнків, виготовлення карікатур, верхова їзда на конях т.п.

15.30-16.15 Офіційне відкриття.

16.15-19.00 Культурна програма.

16.30-17.00 Зустріч з журналістами.

19.00 Оголошення переможців конкурсу першого мужіївського фестивалю-ярмарок "Золотий гуляш", вручення призів.

20.00 Сюреті бал -музична фольклорна програма присвячена збору урожаю винограду. Грає естрадний ансабль.

Як доїхати: з центра м.Берегово (пл. Ф. Ракоцзі) щогодинно відправлятимуться мікроавтобуси до місця фестивалю у с. Мужієво

Головний організатор: Берегівська районна спілка сільського туризму

Співорганзітори: Мужіївська сільська рада

Довідково про гуляш: (матеріал Вікіпедії — вільної енциклопедії)

Гуляш — м’ясна гаряча страва угорського походження.

Зазвичай її готують з телятини чи яловичини. Для цього м’ясо нарізають невеликими шматочками (20-30г) та тушкують з кришеною цибулею. Під час приготування до страви додають томати чи томатне пюре, лаврове листя, чорний перець, гострий червоний перець, заправляють борошном та меленою солодкою паприкою.

 

22 вересня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів