фестиваль “Золотий гуляш"
9 жовтня у с. Мужієво Берегівського району Закарпатської області відбудеться фестиваль “Золотий гуляш”.
Власники сільських садиб Берегівщини готують для гостей фестивалю святкове меню: Мужіївська домашня ковбаса та гурка, Боржавська уха, Четфалвівські голубці, Гечанські фанки(пампухи) з лекваром, Варіївський ташколевеш, Великобактянське лечо.
Програма
9.00 Дегустація та продаж страв, вина, палинки, винограду, інших продуктів сільських господарів та виробів народних умільців
11-18.00 Розважальні програми:
Заняття в "майстернях" народних умільців: плетіння кошиків, виготовлення бісеру, ткацтво т.п.
Конкурс народних ігор.
Навчання угорському чардашу.
Демонстрування одягу, житлового помешкання – ЮРТИ- та зброї давніх угрів.
Демонстрація приготовування бограч гуляша з участю гостей фестивалю.
Інші розваги: конкурс розпису обличчя, дитячих малюнків, виготовлення карікатур, верхова їзда на конях т.п.
15.30-16.15 Офіційне відкриття.
16.15-19.00 Культурна програма.
16.30-17.00 Зустріч з журналістами.
19.00 Оголошення переможців конкурсу першого мужіївського фестивалю-ярмарок "Золотий гуляш", вручення призів.
20.00 Сюреті бал -музична фольклорна програма присвячена збору урожаю винограду. Грає естрадний ансабль.
Як доїхати: з центра м.Берегово (пл. Ф. Ракоцзі) щогодинно відправлятимуться мікроавтобуси до місця фестивалю у с. Мужієво
Головний організатор: Берегівська районна спілка сільського туризму
Співорганзітори: Мужіївська сільська рада
Довідково про гуляш: (матеріал Вікіпедії — вільної енциклопедії)
Гуляш — м’ясна гаряча страва угорського походження.
Зазвичай її готують з телятини чи яловичини. Для цього м’ясо нарізають невеликими шматочками (20-30г) та тушкують з кришеною цибулею. Під час приготування до страви додають томати чи томатне пюре, лаврове листя, чорний перець, гострий червоний перець, заправляють борошном та меленою солодкою паприкою.
До цієї новини немає коментарів