Берегово відгуляло "Берег-фест 2010"

у неділю, 26 вересня, у закарпатському Берегові пройшов 47-й фестиваль "Дружба без кордонів". Свято для берегівчан стало подвійним – разом із фестивалем в місті відкрили й оновлений спортивний комплекс на території міського стадіону. Обидві урочисті події відвідав керівник області Олександр Ледида.

 

У Берегові відкрили перше міні-поле зі штучним покриттям. Подія започатковує цілу серію спортмайданчиків за ініціативи обласної влади. Вартість самого покриття, розповідає начальник обласного управління у справах молоді та спорту Ярослав Свида, становить 210 тис. грн. Фундамент і огорожа встановлюються зусиллями місцевої влади і меценатів:
– Свято значно більше, ніж просто відкриття майданчика. Тут відкриваємо цілий спортивний комплекс, який, без сумніву, є одним з кращих в області для проведення комплексних змагань. На території Берегівського стадіону також встановили гандбольний, баскетбольний та два волейбольних майданчики з сучасним синтетичним покриттям, дитячий ігровий майданчик.
Майданчик дозволяє проводити спортивні змагання майже цілий рік – завдяки штучному покриттю та системі вбирання вологи, погодні умови гри не псуватимуть. Міні-поле розміром 42 на 22 метри призначене для футболу, гандболу, проведення загальної фізичної підготовки:
– Невдовзі такі ж міні-поля з’являться у кожному районі Закарпаття. На всі майданчики, які будуть встановлені в краї, сесією обласної ради виділено 4 мільйона гривень. Діти мають займатись фізкультурою не в тісних класах, а на якісних майданчиках, - переконаний очільник краю Олександр Ледида.
Юні футболісти, які одразу по відкритті отримали нагоду оцінити зручність новенького поля, грою задоволені:
– Грати зручно, падати м’яко. Таке враження, ніби всі паси відпрацьовані, і м’яч летить саме до того, кому й задумано, - захоплюється 12-річний Едгар.
Свято продовжило офіційне відкриття "Берег-Фесту 2010". Зі сцени гостей вітали керівник області Олександр Ледида та голова Берегівського району Ігор Свищо.
Традиційний фестиваль є найбільшим та найвідомішим на Берегівщині. Цьогоріч у програмі – дегустація закарпатських вин та меду, конкурс з приготування національних страв, лицарський турнір, спортивні змагання, виступи музичних колективів. Завершив свято концерт за участі місцевих та українських зірок і феєрверк.

Прес-центр ОДА

 

27 вересня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів