Презентація кулінарного проекту "Czech Specials – Скуштуйте Чехію!"

Представництво Національного туристичного управління Чеської Республіки в Україні – CzechTourism – пропонує увазі українських туроператорів та представників преси свій кулінарний проект "Czech Specials"

 


"Віденська кав’ярня", 22 жовтня 2010 р., м. Львів

Представництво Національного туристичного управління Чеської Республіки в Україні – CzechTourism – пропонує увазі українських туроператорів та представників преси свій кулінарний проект "Czech Specials", який належить до категорії найцікавіших проектів створених у співпраці з Асоціацією готелів та ресторанів ЧР, Асоціацією кухарів та кондитерів ЧР, і має на меті єдину ціль – зробити Чеську Республіку ще привабливішою туристичною дестинацією, познайомити туристів з регіонами Чехії за допомогою кулінарних шедеврів.

Проект започатковано в 2008 році і з кожним роком він набуває все більшої популярності. Відбувається сертифікація ресторанів, організовуються різноманітні вікторини, конкурси, фестивалі кулінарного мистецтва. Насьогодні існує понад 100 ресторанів, які отримали сертифікат "Czech Specials". Даний сертифікат гарантує наявність у меню закладу як мінімум однієї страви національної та регіональної кухні.
Королевою чеської кухні було обрано „свічкову на сметані“ – печеня з ніжної яловичої вирізки в особливому вершковому соусі з кнедликами. Рецепт її приготування, так само як інших національних страв, представлений у тематичних виданнях CzechTourism, а також на порталі www.CzechSpecials.cz. Від травня цього року сайт функціонує 5-ма мовами: чеською, англійською, російською, польською та угорською.

На львівській презентації, яка відбудеться за сприяння Генерального консульства ЧР у Львові, свою майстернійсть продемонструє Мартін Прохазка – су-шеф-кухар ресторану La Rotonde у празькому готелі Radisson Blu Alcron. Інтерес до куховарства супроводжував його з дитинства.
Після закінчення Празького кулінарного училища він працював у ресторанах готелів "Hilton" та "Belvedere" у Празі. Цей досвід став дуже цінним, адже так він познайомився з найвищим рівнем надання гастрономічних послуг.
У 1997 р. Мартін Прохазка вирушив до Канади. Ця подорож стала ще одним кроком уперед на шляху отримання досвіду життя в космополітичному світі та вдосконалення англійської мови. Потім він 2 роки працював на трансокеанському лайнері, де мав змогу спостерігати за різними кухарськими стилями та вміннями.
У 2004 році він розпочав кар’єру у Radisson Blu Alcron у Празі, де спочатку обіймав посаду соте-шефа (відповідального за соуси), а з квітня 2008 – су-шеф-кухаря ресторану La Rotonde.
"Ідеї та натхнення для своєї роботи я черпаю з практики та кулінарних вражень, отриманих під час подорожей. Я намагаюся постійно вдосконалювати свій професійний рівень, мене захоплює сам процес готування страв, а головним чином – можливість залучати власну фантазію і комбінувати різноманітні інгредієнти. Моя мрія – стати шеф-кухарем власного ресторану. Я впевнений, що сумлінна праця завжди розпізнається одразу, особливо в кулінарії. Зворотній зв’язок у моїй професії надзвичайно швидкий – від гостя приходить як визнання, так і критика, і одразу можна зрозуміти, хто своєму ремеслу віддає усе серце", – говорить пан Прохазка.

Приємним доповненням львівської програми буде дегустація чеських національних страв.

Додаткова інформація:
Національне туристичне управління Чеської Республіки CzechTourism
Представництво в Україні
тел.: +38 044 2302978
[email protected], www.CzechTourism.com

 

30 жовтня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів