Кредитні спілки реєструють по-новому

До уваги ужгородців: В Україні завершено перереєстрацію кредитних об’єднань. До кінця жовтня цього року усі вони повинні були подати документи та отримати ліцензію нового зразка, інакше — примусова ліквідація.

 

Кредитні спілки зайняли чималу нішу ринку фінансових послуг розвинених держав. В Україні громадяни почали об??днувати свої кошти задля надання їх у позичку іншим лише у 1992 році. З того часу створилося більше тисячі таких громадських організацій ? так вони ре?струвалися донедавна. Однак, з прийняттям відповідного закону (а такий набув чинності лише у січні 2002 року) було створено Державну комісію з регулювання ринків фінпослуг, яка запровадила нову форму обліку та звітності кредитних спілок. ?Потреба створення Державного ре?стру назріла вже давно, ? розповів на засіданні прес-клубу директор Департаменту нагляду за кредитними установами згаданої вище Комісії Андрій Оленчик, ? адже під дахом кредитних спілок, що досі діяли в умовах правового вакууму, нерідко проводилися злочинні фінансові махінації?. Після перере?страції кредитні спілки набувають статусу фінансових установ.
У Закарпатті ді? 15 кредитних спілок, що об??днують 21 608 членів, з активом понад 21 млн. гривень.
Чимало українських кредитних спілок входять до Національної асоціації, що ді? в Україні понад 10 років. Закарпатських колег тут усього 9 (із 136), однак їх мають на доброму рахунку, ? розповів на засіданні президент Асоціації Петро Козинець.
Розвитку кредитних спілок в Україні вже понад 10 років активно допомага? канадська діаспора. Уряд Канади виділив 17 млн. грн. на зміцнення системи українських кредитних спілок, їх розвиток, створення фондів страхування та ліквідності вкладів. ?В Україні не браку? мудрих, кваліфікованих та працьовитих людей. Я впевнений, що вони досягнуть значних успіхів?, ? стверджу? генеральний директор Канадської програми здійснення кредитних спілок в Україні Володимир Кісь.

 

13 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів