Податкова ловила "курортників"

Популярність санаторіїв Закарпаття, можна тільки вітати. Однак, як засвідчила операція "Курорт", чимало розташованих навколо санаторіїв суб'єктів господарювання та громадян порушують податкове законодавство, приховують від оподаткування одержані від надання різних послуг доходи.

 

Зокрема, у ході проведених у жовтні працівниками облДПА та Свалявської МДП? оперативних перевірок було виявлено на території Полянської селищної ради здійснення підпри?мницької діяльності без державної ре?страції 9 громадянами, 10 громадян здійснювали одноразову торгівлю товарами без придбання патенту про сплату податку на промисел, 6 підпри?мців не вели належним чином облік доходів і витрат. Чимало порушень виявлено і у веденні книжок обліку розрахункових операцій підпри?мцями, оприходування готівки у касах за продані товари і послуги. На ринку ДП "Санаторій "Сонячне Закарпаття" мають місце випадки необілечення про сплату ринкового збору тощо. За результатами перевірок порушникам нараховано майже 7 тисяч гривень фінансових санкцій, з яких більше половини уже надійшли до бюджету.
Зазначені порушення безпосередньо впливають на стан надходжень до місцевого бюджету, з якого фінансуються соціальні програми для тих же громадян села. Тому не тільки податківцям, але і депутатському активу селища слід більш наполегливо вести роботу серед населення щодо формування податкової культури, підвищення рівня добровільної сплати податків.

Олександр БАЛАЖ,
начальник відділу відомчого та фінансового
контролю облДПА

 

14 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів