За порушення природоохоронного законодавства 1892 особи притягнуто до відповідальності

Керівники обласних управлінь продовжують звітувати голові ОДА про зроблене за 10 місяців. Про здобутки та проблеми Державного управління екології та природних ресурсів у Закарпатській області у четвер доповідав начальник цієї структури Мирон Цюбик.

 

Держуправлінням екоресурсів за січень-жовтень проведено майже 169 тисяч перевірок щодо дотримання природоохоронного законодавства. За порушення встановлених норм до адміністративної відповідальності притягнуто 1 892 осіб. Накладено штрафів на суму 81 тисяча гривень. За грубі порушення природоохоронного законодавства при експлуатації виробничих об??ктів та використанні надр призупинено діяльність 108 об??ктів. Зокрема, припинено експлуатацію 7 кар??рів твердих корисних копалин, роботу 14 промислових об??ктів, 19 АЗС та 68 лісосік.

Також виявлено самовільні рубки дерев ? загалом 872 кубометри. У пунктах пропуску на держкордоні службою екологічного контролю за цей час затримано понад 6 тисяч тонн вантажів, які не відповідали діючим вимогам законодавства. Разом з тим, на думку голови ОДА, контроль за дотриманням природоохоронного законодавства необхідно посилити. До того ж, виявлені порушення ? лише видима частина айсбергу усіх наявних порушень. Не створено ще і відповідної громадської думки щодо порушників. Тому усі ці огріхи управління повинно терміново виправити.

Прес-служба ОДА

 

27 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів