Затримано аферистів, які ошукали сотні закарпатців на швидких кредитах, загальною сумою 400 тисяч гривень

Вчора у м.Києві співробітниками УБОЗ УМВС України в Закарпатській області затримали киянина О., який підозрюється в організації масштабної афери зі швидкими кредитами та перебував у міждержавному розшуку.

 

Передувало цьому викриття та затримання групи "фінансових шахраїв", які, створивши ПП"Б.А.Н.К.юєй" ошукали близько сотні закарпатців на кредитах.
Перший заступник прокурора Закарпатської області Андрій Бакай нагадав, що група із п’яти осіб створили приватне підприємство та шахрайським шляхом протягом кількох років виманювали гроші у закарпатців нібито на кредити. "10 червня прокуратурою області п’ятьом громадянам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України – шахрайство вчинене в особливо великих розмірах організованою групою осіб", - зазначив покурор.
Також, заступник прокурора області додав, що шахраям вдалося ввести в оману близько сотні закарпатців на загальну суму понад 400 тис.грн. "Умовою отримання кредиту у цьому банку була обов’язкова сплата першочергового внеску – сума залежала від розміру кредиту. Насправді ж, заплативши внесок, кредит люди так і не отримували, а сума внеску їм не поверталася", – пояснив він.
12 червня Ужгородський міжрайонний суд задовольнив клопотання прокуратури та відносно усіх п`ятьох членів ОЗГ було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено розмір грошової застави у сумі майже мільйон гривень.
Після сплати суми грошової застави суд змінив міру запобіжного заходу на альтернативну (заставу), при цьому поклав на підозрюваних зобов`язання.
Проте, організатор даного злочинного угрупування громадянин О. порушив покладені на нього обов`язки: не з`являвся на виклики слідчого та суду, у зв’язку із чим його було оголошено у міждержавний розшук.
Слідчий-суддя надав дозвіл на його затримання та доставку до суду для вирішення питання щодо зміни запобіжного заходу на тримання під вартою.
І як результат – вчора останнього було затримано у м. Києві.

Для довідки:
ч. 4 статті 190 КК України – шахрайство вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою – карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

27 грудня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів