Про що варто знати закарпатцям про нового 32-річного губернатора

Біографія Лунченка Валерія Валерійовича. Народився 13 жовтня 1982 року в місті Хуст Закарпатської області. Освіта вища. Свою трудову діяльність розпочав із діагноста-логіста і «доріс» до народного депутата України.

 

Закінчив Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка за спеціальністю «менеджер-маркетолог»; Національний інститут в місті Ніредьгаза (Угорщина) за спеціальністю «приватне підприємництво», Харківський національний автомобільно-дорожній університет за спеціальністю «автомобілі та автомобільне господарство», здобувши ступінь магістра-дослідника з відзнакою.

2007 - 2010 - діагност-логіст на приватному підприємстві.

Із грудня 2010 року – керуючий справами Хустського міськвиконкому.

Із липня 2009 року розпочав активну громадську діяльність як голова Хустського міського осередку Громадської організації «Фронт Змін», а з грудня 2009 року був обраний головою Хустської міської організації Політичної Партії «Фронт Змін».

31 жовтня 2010 року – обраний депутатом Закарпатської обласної ради від Партії «Фронт Змін». На парламентських виборах 2012 р. був обраний депутатом Верховної Ради України від ВО «Батьківщина», № 61 в списку. Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. Одружений. Має доньку.

 

А ось кілька скандалів, пов’язаних з діяльністю молодого народного обранця…

Гриценко звинуватив Лунченка  і ще шістьох депутатів у голосуванні з владою

5 листопада  2013 року у фракції "Батьківщина" розгорівся черговий скандал: Анатолій Гриценко звинуватив сімох депутатів у голосуванні з владою всупереч рішенню фракції. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Мова про законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Аграрного фонду №2916-д. Для прийняття його за основу на засіданні ВР у вівторок забракло голосів - 220.

Проти цього законопроекту голосували фракції УДАР та "Свобода". Натомість фракція "Батьківщина" дала 7 голосів - "за" і 37 "проти".

"Аваков, Головко, Денісова, Дзензерський, Зубко, Княжицький, Лунченко - ці семеро депутатів Батьківщини, всупереч рішенню фракції, щойно синхронно з владою проголосували "за" проект 2916д (перетворення Аграрного фонду в бізнесову структуру)", - пише Гриценко.

 "Симптом підголосовування за лобістські проекти разом з ПР є вкрай небезпечним. Рішення фракції, голосне попередження Турчинова прямо у залі (голосуємо "проти") - як бачимо, декого у фракції жодним чином не стримали від спокусливих провладних підголосовувань", - зазначає він.

Депутат вважає таку ситуацію неприпустимою і обіцяє підняти питання на засіданні фракції.

"Учора фракція одноголосно підтримала мою пропозицію: тих, хто не ходить на засідання ВР, або ходить, але голосує всупереч рішенням фракції - виключати зі складу фракції без жодних додаткових попереджень. Не знаю, яке рішення фракція прийме завтра щодо цієї "сімки", але розмова має бути серйозною, а рішення фракції - відповідальним", - заявляє Гриценко.

На звинувачення Гриценка у Facebook наразі відповів Арсен Аваков, який стверджує, що вчора голосування експертної ради фракції підтримало законопроект 2916д, допрацьований депутатом Апостолом. Він заявив, що це "війна зі своїми".

 

Нардеп Лунченко визнав, що голосував разом з владою але тушкою себе не вважає

Народний депутат Валерій Лунченко визнав, що голосував за внесення провладних законопроектів про запровадження векселів.

В той же час закарпатець зазначив: «Чесно кажучи, неприємно вражений подіями нинішнього дня. А саме – легкістю маніпуляцій фактами і простотою навішування ярликів. Одне голосування за включення двох законопроектів до порядку денного (а не за самі законопроекти!) роздуто у бутафорний скандал з голослівними звинуваченнями у “синхронному голосуванні з владою», «розвалі фракції» та “появі нових тушок».

«Не хочу, не бачу змісту і не маю в чому виправдовуватись. Не буду вдавати ображеного і коментувати слова та вчинки свого колеги по фракції, який (на радість владі) затіяв це шоу. Не хочу гадати і з приводу його мотивів – занадто ревне виправдання за свою «тушку» у списку чи амбіційна боротьба (знову на потіху владі!) проти керівника фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка. Здається це той випадок, коли безпричинна й маніакальна боротьба за єдність та чистоту рядів, приводить до втрати єдності і самих рядів. Усіх хто потирає руки і зловтішається можу заспокоїти – з моєю політичною позицією усе гаразд і без змін. «Тушкою» ніколи не був і ставати не збираюся. Був і залишаюся членом депутатської фракції «Батьківщина». На цьому крапка. Тема не варта більш жодного слова», – підсумував політик.

Як видно з заяви пана Валерія свою провину він вирішив перекласти на плечі колег по фракції, які викрили дії юного дарування.

Після таких голосувань, що суперечать рішенню фракцій, зазвичай, колаборціоністів виключають з рядів політсили від якої вони пройшли до парламенту. Наскільки прив’язаний керівник фракції Арсеній Яценюк до свого колеги з Закарпаття покажуть покажуть найближчі дні, - пише trubyna.org.ua.

 

Нардеп Валерій Лунченко - молодий та «зелений»

Валерій Лунченко стрімко злетів політичною драбиною, однак в парламенті не загубився. Останнім за номером, але далеко не останнім за депутатською активністю в нашій серії матеріалів про роботу закарпатських народних обранців у парламенті, йде нардеп Валерій Лунченко.

Молодий депутат (в жовтні йому виповниться 31 рік) виник на політичному горизонті зовсім несподівано і зробив блискавичну кар’єру від очільника районної організації партії «Фронт змін» до народного депутата від цієї ж політичної сили. Причому, народним обранцем Лунченко став не в мажоритарному окрузі, а завдяки достатньо високому місці у виборчому списку. Тобто партія таким чином оцінила його вклад у власний розвиток та побачила перспективи молодого політика в парламенті. Цей шлях був пройдений буквально за два роки.

Ми не будемо повторювати непідтверджені чутки про підкилимні мотиви просування хустянина й керуватимемося лише відкритою інформацією. А судячи з неї, Валерій Лунченко, незважаючи на юний, як для нардепа, вік, в політику та законотворчу діяльність поринув із головою.

Буквально з перших днів. Вже знаючи, що став недоторканним Валерій Лунченко, «кинувся на амбразури» у рідному Хусті, захищаючи перемогу в окрузі Павла Балоги, коли тамтешній ОВК взявся скасовувати результати на дільницях, де найменший Балога переміг. Тоді результат відстояли, а Лунченко різко зарекомендував себе в ролі активного опозиціонера. До речі, ані «Фронт змін», ні «Батьківщина» тоді не зробили жодного руху на захист «брата-3». Лунченко діяв самостійно. Чи не в останній раз. З того часу Валерій Валерійович демонструє партійну дисципліну й діє виключно в руслі генеральної лінії як ФЗ, так і, після злиття, «Батьківщини. Про це можна судити, зокрема й з того, що нардеп не підтримав постанову про святкування Дня Ужгорода. Тому що тоді опозиційні партії прийняли рішення взагалі не голосувати. Політику партії він активно просуває і на своєму акаунті в соцмережі «Фейсбук».

У Верховній раді Валерій Лунченко став членом комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. Ось і перший його законопроект стосувався цієї сфери. 6 березня Лунченко разом з 4 колегами подав на розгляд Ради Проект Закону про садівництво громадян. На думку авторів, «прийняття законопроекту дасть можливість впорядкувати організацію використання земельних ділянок громадян – членів колективного садівництва та земель загального користування садівницького товариства». 13 березня законопроект відправився на розгляд комісії, де й перебуває до сих пір.

Загалом практично вся законотворчість Лунченка припала на березень. В цьому ж місяці він спільно з іншими депутатами подав законопроекти «Про внесення змін до деяких законів України щодо розгляду питання про невиконання народним депутатом вимог закону щодо несумісності депутатського мандата», «Про внесення змін до Закону України "Про оренду землі" (щодо переходу права на оренду земельної ділянки, у разі набуття права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, які на ній розміщені)», «Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" (щодо надання фінансової підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які провели будівництво або реконструкцію тепличних комплексів)».

Потім про прямі обов’язки Валерій Лунченко згадав лише 18 червня, коли, у складі групи з 21 депутата, подав на розгляд Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" щодо розвитку виноградарської, садівничої та хмелярської галузей.

Доволі активний Лунченко в написанні депутатських запитів. На даний момент їх у нього 8. 3 до Кабміну, 2 – до керівників міністерств та відомств і 3 – до Генпрокуратури. Всі вони були розглянуті відповідними органами. В основному вони чомусь стосувалися Миколаївщини. Кабміну й керівникам міністерств Лунченко надсилав запит щодо вжиття невідкладних заходів з усунення негативних наслідків, які склалися в результаті природних умов та явищ у 2013 році в Миколаївській області.

Лише Кабміну – щодо виділення додаткових коштів з Державного бюджету для фінансування витрат на електроенергію з метою зниження вартості послуг з подачі води на зрошення Управління каналів Інгулецької зрошувальної системи.

Генпрокуратурі -  щодо вжиття Генеральним прокурором України необхідних заходів та взяття під особистий контроль з метою об'єктивного та неупередженого розслідування брутального злочину, скоєного проти мешканки селища міського типу Врадіївка Миколаївської області 29-річної Ірини Крашкової і захисту її конституційних прав, а також ініціювання звільнення з посади прокурора Миколаївської області.

А також щодо здійснення перевірки фактів причетності голови Миколаївської обласної державної адміністрації Миколи Круглова та працівників органів внутрішніх справ під час рейдерського захоплення агрофірми Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Корнацьких".

Також нардепа цікавили гуманітарна допомога та надання медичної допомоги жінці з Тернопільщини.

Щодо відвідування засідань парламенту, то Валерій Лунченко не проявив себе як дуже старанний працівник ради. Так, він десять разів не реєструвався під час електронної реєстрації у парламенті (всього їх було 43). Пропустив він також 5 письмових реєстрацій з 47.

Зауважимо, до речі, що погане відвідування засідань – спільна проблема практично всіх нардепів із Закарпаття, що дещо дивує. Оскільки більшість з них вийшли з бізнесу, ризикнемо припустити, що на своїх підприємствах вони навряд чи терпіли б подібні прогули. Однак до себе, виходить, ставлять значно менші вимоги.

Наразі важко робити припущення, як Лунченко проявить себе в майбутньому. Складається враження, що його початковий запал дещо згас. Втім, воно цілком може бути помилковим і Валерій Валерійович ще проявить себе як активний борець та законодавець. Побачимо, - пише 7dniv.info.

 

02 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Володимир 2016-09-05 / 11:49:30

    Як Лунченко міг закінчити Хаду за три роки закінчивши дрогобицькии педзаклад?