Міжгірські породи крадуть на очах

На Міжгірщині виявлено факти самовільного видобутку гравію та піску.

 

Інспекторами Держекоінспекції проведено планові перевірки дотримання природоохоронного законодавства на землях водного фонду Колочавської та Синевирської сільських рад Міжгірського району.

У ході здійснення заходів державного нагляду (контролю) виявлено факти самовільного видобутку піщано-гравійної суміші із застосуванням спеціальної техніки в межах прибережних захисних смуг р. Теребля, чим завдано збитки державі.  

Головам Синевирської та Колочавської сільських рад Держекоінспекцією видано приписи.

З метою недопущення незаконного забору піщано-гравійної суміші з русла річки Теребля та притягнення винних осіб до відповідальності направлено листи до прокуратури Міжгірського району та Міжгірського РВ УМВС України в Закарпатській області.

Одночасно Держекоінспекція попереджає, що відповідно до постанови КМУ від 12 грудня 1994 року №827 "Про затвердження переліків корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення" піщано-гравійна суміш віднесена до корисних копалин загальнодержавного значення. Відповідальність за порушення правил охорони або використання надр передбачена ст. 240 Кримінального кодексу України, повідомляє Держана екологічна інспекція у Закарпатській області.

 

 

12 червня 2014р.

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів