Богдан Андріїв - про доцільність підняття тарифу на воду

Відомо, що з 1 липня згідно постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, тарифи на водопостачання та водовідведення в Ужгороді за 1 кубометр встановлено 11,84 грн (раніше було 6,58 грн). Погодьтеся, космічна ціна, як для маленького міста, порівняно з ціною міста Київ  – 6 грн. за кубометр.

 

Тож ужгородці не те що обурені, а шоковані такій цифрі, адже вартість води зросла майже вдвічі. Що з цього приводу думає депутат Ужгородської міської ради Богдан Андріїв, кореспондент Ужгород.net вирішив напряму спитати та з’ясувати, чи справедлива ціна «золотої» водички з-під крана…

«Ужгород на тлі інших міст та областей України виглядає найдорожчим  у сфері комунальних послуг», – погоджується з громадською думкою міський обранець Богдан Андріїв. Та водночас зазначає: «Постанова про водопостачання і водозабезпечення складає й вартість електроенергії. Якщо ці тарифи не підняти, то фактично водоканал буде на межі банкрутства. Тоді виникне питання про водозабезпечення жителів міста Ужгород.  Якщо ж на піднятті тарифу наполягають фахівці, значить воно десь варте того», – вважає пан Богдан.

Нагадаємо, що 11 липня на сесію Ужгородської міської ради прийшли мітингувальники, які виступили проти підвищення тарифів. Люди вимагали звернення до НКРЕ з вимогою скасувати встановлені ними ціни. Депутати проголосували позитивно. Тепер вся надія на центральну владу, яка має переглянути підвищені тарифи.

Ярміла Гармасій для Ужгород.net

 

 

18 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів