Жахливі кримінальні 90-ті почались перед виборами на Закарпатті

Дві НП за одну ніч, або в Ужгороді розпочалися кримінальні розбори?

 

Ужгород.нет нещодавно розповідав про жорстокий напад на власника готелю "Камелот".

Ця ж "історія" сталася кількома днями раніше.

Ніч 27 серпня в Ужгороді виявилася неспокійною. У Боздоському парку згорів ресторан, власником якого вважають депутата Ужгородської міської ради Юліану Бедь. Крім того, в обласному центрі якісь зловмисники під покровом ночі кинули вибухівку на подвір’я будинку ще одного депутата міськради. Від потужного вибуху пошкоджені іномарка, фасад будинку та паркан.

Глибокої ночі 27 серпня в чергову частину Ужгородського міськвідділу міліції зателефонував Віктор Бобіта, приватний підприємець та депутат міської ради, і повідомив про те, що в його помешканні на вул. Кошицькій невідомий чоловік пошкодив вітражне скло. Після звернення на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група, яка встановила, що близько півночі на подвір’я будинку, де проживає чиновник, невідомий зловмисник кинув вибуховий предмет. На щастя, потерпілих немає.

Що пожежі ресторану, то наразі причину і обставини пожежі встановлюють фахівці. На даний час проводяться відповідні пожежно-технічні експертизи, аби встановити джерело й причину займання цього закладу. Від чого саме стався вибух на подвір’ї депутата, можна буде стверджувати після проведення відповідної експертизи. Зловмисників розшукують, повідомили в СЗГ УМВС.

Юліана Бедь розповіла кореспонденту видання: «Я коментарів спочатку нікому не давала, оскільки сподівалася на прозору експертизу. Але мені вже стало відомо про висновок: нібито пожежа трапилася від загорання проводки, що, на мою думку, є неправдою. Спілкуючись із працівниками парку та сторожем, дізналася, що спочатку пролунав вибух. Його почули люди не тільки з ближніх багатоповерхівок, а й навіть готелю «Ужгород», і повиходили на вулицю. Нехай пояснять мені, чому трапився потужний вибух у приміщенні. Спілкувалася також і з незалежними експертами, які повідомили: якщо проводка в металевому рукаві (а в кафе саме так і є), то йде лише дим, спрацьовує пожежна сигналізація. У цьому випадку пожежна сигналізація чомусь не спрацювала. Крім того, на кухні розбито вікно. Саме там, де немає відеокамери. Не виключаю, що хтось добре вивчив обстановку цього об’єкта. За словами експерта, стіна пошкоджена там, де була духова шафа, але ж вона у нас знаходиться в підвалі. Вважаю, цей випадок може бути пов’язаний із моєю політичною діяльністю». 

Віктор Бобіта також прокоментував виданню «Карпатський об’єктив»  НП, що трапилася на його подвір’ї: «Уночі закинули мені у двір вибуховий пристрій, який пошкодив будинок та джип “Rang Rover”. Що це був за предмет, з’ясовують спеціалісти. За попередніми даними, схоже, граната.Поки якихось конкретних підозр немає. Я вважаю, що такі дії пов’язані з бажанням налякати мене, бо маю досить активну позицію щодо функціонування нашої міської ради, мені не все одно, як вона працює.Тож, на мою думку, причина НП – моя громадянська позиція як депутата міської ради».

Наразі оперативники встановлюють усі деталі та обставини нічної пригоди.

 

Іван ЛАДЖУН

 «Карпатський об’єктив»

 

06 вересня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів