На Закарпатті зареєстрований благодійний фонд, який діє з грубими порушеннями законодавства України

До фонду, який прагне повернути Закарпаття Угорщині, з’явилися серйозні претензії у прокуратури

 

Прокуратура області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом про припинення діяльності благодійного фонду «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли». Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури України.

Як зазначено у повідомленні, праворадикальна партія Угорщини «За кращу Угорщину» (Йоббік) у власній політичній програмі задекларувала повернення Закарпаття до Угорщини.

Для реалізації зазначених задумів партія створила та зареєструвала благодійний фонд «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли», діяльність якого спрямована на втручання у внутрішні справи України і посягання на її територіальну цілісність. Встановлено, що благодійна організація в місті Берегово діє з грубими порушеннями законодавства України.

Нагадаємо, що цьогоріч у травні прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав Київ надати автономію угорцям Закарпаття. Він також зажадав надати угорцям, які живуть в Україні, подвійне громадянство. Поряд з тим, цей наш сусід разом зі Словаччиною та Кіпром заявив, що не підтримає нових санкцій, які Євросоюз планує застосувати проти путінської Росії.

 

09 вересня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів