Міжнародний телемедійний фестиваль стартував на Срібній Землі

У четвер, 11 вересня, відбулося офіційне відкриття ХVI Міжнародного фестивалю телерадіопрограм для національних меншин «Мій рідний край».

 

На церемонії відкриття взяли участь перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Андрій Сербайло, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко.

Як зазначають організатори фестивалю, головною метою фестивалю «Мій рідний край» є показ життя національних меншин, розмаїття їхніх культур, побуту, відродження та збагачення духовної спадщини, традицій.

Цьогоріч участь у фестивалі беруть учасники з України, Румунії, Словаччини, Угорщини, Чорногорії, Сербії, Австрії, Швеції. На конкурс представлено більше 60-ти телевізійних та 30-ти радіопрограм.

- Події, що відбуваються на Сході України, вносять корективи у наше життя. Та коли постало питання про проведення цього фестивалю, то всі зійшлися на одній думці – цей захід потрібно провести. Представляючи свої роботи на фестивалі, кожна країна-учасниця показує, як потрібно любити свою країну, свій народ, свої традиції. Роль медіа у формуванні думки населення, у тому числі думки про свою країну – є визначальною, - наголосив Андрій Сербайло.

Під час фестивалю, окрім перегляду конкурсних робіт, також будуть проводитися майстер-класи з режисури, операторської справи тощо. Триватиме «Мій рідний край» до 13 вересня, - пише прес – центр ОДА. 

 

11 вересня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів