Як фестивалили православні у місті над Латорицею (фото)

Організатором фестивалю став єпархіальний Відділ у справах сім’ї та молоді Мукачівської православної єпархії.

 

У неділю, 16 листопада, з благословення Високопреосвященнішого архієпископа Феодора, в Перечинському районному будинку культури відбувся II-й загальноєпархіальний фестиваль-конкурс «Божий дар».

Організатором фестивалю став єпархіальний Відділ у справах сім’ї та молоді. Метою фесту став пошук і підтримка талановитих дітей, підлітків та молоді, збагачення творчих здобутків Закарпаття в жанрах пісні та читання віршу, духовний та естетичний розвиток молодого покоління, залучення поетів, композиторів, діячів мистецтва до роботи з обдарованою молоддю.

Фестиваль був розділений на два етапи: відбірковий та конкурсний.

Відбіркові прослуховування здійснювались в Духовно-просвітницькому центрі імені архімандрита Василія (Проніна) в Перечині.

Після виступу відібраних конкурсантів журі визначило переможців. До складу журі увійшли: архідиякон Олександр Садварій, заслужений артист України, протодиякон Федір Копинець, диригент заслуженого Закарпатського народного хору та Яна Садварій, солістка заслуженого Закарпатського народного хору.

Перше місце отримав Мазешвілі Віталій, друге – Гудак Ніколлетта, трет’є – Каналош Вадим. Приз глядацьких симпатій виборов квартет «Скіт». В номінації «Рукоділля» перемогло Свалявське молодіжне братство на честь святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського. Гран-прі фесту отримав Ливч Іван з Тибави, що на Свалявщині.

Гостями фестивалю стали голова Перечинської РДА – І.І. Бібен, мер міста – М.І. Гуранич.

Архієпископ Феодор з радістю привітав переможців та відзначив усіх учасників і нагадав про завдання розвивати в собі Божий дар, віддаючи його на служіння Богові і людям, не переймаючись поразкою чи перемогою.

До наступних зустрічей)))

Протоієрей Олександр Монич

IMG_3825

IMG_3872

IMG_3884

 

IMG_3898

IMG_3927

IMG_3947

 

IMG_3962

IMG_3991

IMG_4011

 

IMG_4020

IMG_4024

IMG_4053

 

IMG_4054

IMG_4060

IMG_4084

 

IMG_4109

IMG_4114

IMG_4115

 

IMG_4121

 

30 листопада 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів