Рахівчанці «подарунок» від тітки приніс проблеми

Добре кажуть: старість - не радість. А коли ще й дошкуляють тяжкі хвороби, то й зовсім біда. Ось і 86-річну Софію з Рахова недуга у поважному віці прикувала до ліжка, жінка має інвалідність 1-ї гру- пи.

 

Усі клопоти впали на плечі 50-річно-го сина Івана, який проживає на одному обійсті з немічною старенькою. Майже щодня провідує Софію і її на чотири роки молодша сестра Ганна, будинок якої розташований неподалік. Нещодавно сестри довго спілкувалися, згадували минуле, молоді роки. Старша чомусь зажурилися, припустила, що їй, мабуть, недовго зосталося, і запропонувала для Ганиної дочки подарунок - свої золоті сережки.

- Для чого вони мені? - бідкалася господиня.

Про наміри пані Софії її сестра розповіла своїй 50-річній доньці Ользі. Та ніби спокійно відреагувала, не надала великого значення цій інформації. Наступного дня і сама зайшла відвідати немічну тітку. Однак    старенька наче й забула про свої наміри, а племінниця не наважувалася порушувати цю тему...

Під    вечір останнього літнього дня Іван вийшов з дому - подався до знайомого домовитися про заготівлю дров. Мати геть нездужала, нічого не їла і постійно куняла. Коли ж чоловік повернувся додому, зауважив: у старенької немає сережок. Розтермосив немічну жінку, однак вона ніяк не могла прийти до тями, про сережки нічого не відала. Тоді роздратований рахівчанин зателефонував у міліцію. Невдовзі за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група райвідділу УМВС. Оперативникам бабуся також нічого не розказала про долю прикрас. Стражі порядку поспілкувалися із сусідами, адже вони могли бачити, хто навідувався в будинок під час відсутності  господаря. У розмові з міліціонерами Ганна обмовилася, що сестра планувала подарувати ювелірні вироби її доньці. Може вона щось знає? Однак Ольги вдома не було, ніби пішла до подружки. Довелося слідчо-оперативній групі трохи затриматися, аби зустрітися з жінкою.

При зустрічі з міліціонерами вона зразу видала себе: почервоніла, поводилася знервовано. Зізналася, сама забрала сережки. Не могла дочекатися, поки тітка виконає свою обіцянку. Зауваживши, що Іван вийшов з дому, невдовзі навідалася в будинок. Старенька щось марила, нічого не розуміючи, що коїться, і сережки швидко опинилися в руках племінниці. Щоб відвести від себе підозру, Ольга сказала матері, мовляв: йде у гості.

Тепер «подарунок» довелося повернути. Усі деталі цієї справи розслідує слідчий Рахівського райвідділу УМВС Іван Зеленчук. Ольга притягатиметься до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки золотих прикрас, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

 

14 вересня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів