Тариф на тепло, вироблене з альтернативного палива, прирівняно до газового

Урядом прийнято постанову “Про стимулювання заміщення природного газу під час виробництва теплової енергії для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів”.

 

Дана постанова передбачає спрощення механізму тарифоутворення при виробництві теплової енергії з інших видів палива, що постачається для бюджетної сфери. Про це повідомили у прес-службі Держенергоефективності.

Його суть полягає в прирівненні тарифу на виробництво теплової енергії, що виробляється з імпортованого природного газу до тарифу на виробництво теплової енергії, що виробляється суб’єктами господарювання з використанням інших видів палива та енергії.

Відповідно до постанови при зміні ціни імпортованого природного газу гарантується повернення інвестицій приватному інвестору через перегляд тарифів на виробництво теплової енергії, що виробляється з інших видів палива.

Крім того, будуть створені умови для збільшення надходжень до державного бюджету за рахунок стимулювання вітчизняних виробників твердого палива та котлів, а через скорочення споживання імпортованого природного газу зменшиться відтік валюти.

Довідково: щороку на потреби бюджетних установ та організацій при виробництві теплової енергії витрачається до 1 млрд. куб. м. імпортованого природного газу. В умовах гострого дефіциту заміщення природного газу іншими видами палива та енергії може виконати приватний інвестор.

 

23 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів