Фахівці консультують, які зміни відбулися у порядку надання житлових субсидій

З 1 жовтня нарахування населенню субсидій  для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг здійснюватиметься  за новим порядком

 

«Поруч із запровадженням компенсації додаткових витрат на оплату газо-, теплопостачання та гарячого водопостачання для населення продовжує діяти Програма житлових субсидій, але зі змінами, які наберуть чинності з 1 жовтня», – повідомили фахівці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Так, замість усталеної санітарної норми площі житла (21 кв. м на одну особу та додатково 10,5 кв. м на сім’ю) новий порядок надання житлових субсидій передбачає встановлення соціальної норми, якою визначено 13,65 кв. м на одну особу та додатково 35,22 кв. м на домогосподарство. Окрім того, субсидія призначатиметься не лише  власнику житлового приміщення, як було раніше, а будь-кому із зареєстрованих членів домогосподарства, на якого відкрито особовий рахунок.

За новими правилами також змінюється розрахунок відсотка обов’язкового платежу сім’ї, який здійснюватиметься для кожної родини індивідуально, в залежності від сукупного доходу.

Тож відтепер для працездатних осіб, які зареєстровані на житловій площі і декларують відсутність доходу, передбачається враховувати дохід на рівні мінімальної заробітної плати. При цьому, при оформленні пакету документів отримувач субсидії може декларувати доходи, не підтверджені офіційно.

Пакет документів, необхідних для призначення субсидій, залишився незмінним, зауважуть фахівці Департаменту соціального захисту населення ОДА.

 

24 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів