1,6 млн українських родин одержать житлові субсидії

Із 1 жовтня завдяки запровадженим урядом новаціям кількість родин-отримувачів житлових субсидій може зрости ще на 300 тисяч.

 

Про це заявила на брифінгу в середу міністр соціальної політики Людмила Денісова, передає кореспондент Укрінформу.

«Із 1 жовтня Програма житлових субсидій буде змінена й удосконалена. І завдяки цьому кількість сімей, які зможуть отримати житлову субсидію, буде збільшена», - сказала Денісова.

За її словами, у Мінсоцполітики передбачають, що завдяки нововведенням кількість отримувачів субсидій порівняно з минулим опалювальним сезоном зросте на 300 тисяч домогосподарств - із 1,3 млн до 1,6 млн родин. Окрім того, вона пояснила, що уряд вперше запроваджує такі норми, як «соціальна норма житла, соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами і новий механізм розрахунку обов'язкового відсотка, який повинна буде сплачувати сім'я».

«Це буде індивідуально розрахований обов'язковий платіж відносно доходу  сім'ї. Ми розраховуємо, що це дозволить громадянам оплачувати послуги тільки за фактичне споживання, а держава підтримуватиме громадян за реальним споживанням тих чи інших житлово-комунальних послуг», - зазначила міністр. 

Денісова також нагадала, що із 1 липня  в Україні працює програма компенсацій додаткових оплат за житлово-комунальні послуги. «Вже звернулося до нас близько 4 тисяч сімей, з яких 2,3 тис. - її вже отримують», - констатувала вона, додавши, що пік звернень припаде на початок опалювального сезону.

«Ми готові до того, щоб профінансувати ці програми. Урядом передбачена на компенсації та житлово-комунальні субсидії біля 9 млрд грн. І ми будемо ці виплати фінансувати», - запевнила міністр.

 

 

24 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів