Про прихід злодіїв попереджав сусідський собака

Усю хатню роботу 60-річна пенсіонерка з Ізи, що на Хустищині, вирішила доробити ще до початку перегляду вечірніх новин на одному з улюблених телеканалів. Жінка швиденько зачинила курник, зазирнула до літньої кухні, але тут трохи затрималася. У той час на сусідньому обійсті роздирався від гавкоту собака тамтешніх господарів.

 

Хоча ця обставина і здалася підозрілою сільчанці, все ж вона й припустити не могла, що чотирилапий сторож саме її попереджав про присутність непрошених гостей. Поки господиня поралася на подвір'ї, в її хаті хазяйнували злодії. Вони залишили після свого візиту повний безлад у будинку.

Але пенсіонерка, заставши перевернуту догори дном кімнату, спершу вирішила, що це дочка, котра мешкає неподалік у тому ж селі, зробила матері такий неприємний подарунок. Господиня оглянула інші кімнати, та дочки в будинку не було. Жінка зателефонувала і почула приголомшливу відповідь: донька тут навіть не заходила. Жахлива думка миттю промайнула у голові пенсіонерки, і вона кинулася до свого потаємного місця, де зберігала відкладені з пенсії протягом тривалого часу гроші. Там було порожньо. Сумнівів більше не виникало - це справа рук невідомих злодюг. Потерпіла зателефонувала на 102.

За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група Хуст-ського МВ УМВС. Правоохоронці детально оглянули помешкання, зняли усі відбитки пальців та сліди взуття.

Розпочалися пошуки імовірних крадіїв. Окрім цього, правоохоронці довідалися від потерпілої, що заощадження вона переводила у різну валюту, загальна сума краденого в гривневому еквіваленті становила 40 тисяч. Щоб їх зібрати, жінка нерідко відмовляла собі у найголовнішому. Нині вона зізнається: не мала надії повернути собі втрачені гроші.

Не будемо розкривати усіх подробиць оперативної «кухні», лишень зауважимо, що внаслідок здійснених оперативно-розшукових заходів хустським міліціонерам нещодавно таки вдалося вийти на слід зловмисників. Зокрема, у причетності до скоєння цього злочину обґрунтовано підозрюються два місцеві 17-річні парубки, односільчани потерпілої. Зухвальці чисто випадково почули, як жінка промовилася, мовляв: має певні грошові заощадження, тож вирішили в один з вечорів навідатися до неї в гості. Оскільки юні спритники ще не встигли набратися злодійського досвіду, то й залишили на місці злочину чимало речових доказів. До того ж, хлопці не домовилися заздалегідь, що казатимуть, якщо їх спіймають. Як наслідок, їхні показання суттєво відрізнялися. На щастя, вони не встигли витратити чужі гроші, усю суму довелося повернути справжній власниці. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження, проводиться досудове розслідування і перевіряється причетність юних зухвальців до скоєння інших аналогічних злочинів. Поки що хлопці спілкуються зі стражами порядку. Та, певно, найгірше у їхній ситуації те, що їм у цьому селі далі жити і якось буде потрібно дивитися людям в очі, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

 

27 вересня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів