На Закарпатті затримали банду зухвалих грабіжників

Озброєні зловмисники, серед яких були двоє колишніх десантників, якийсь час здійснювали збройні напади на оселі заможних громадян у Хустському і Тячівському районах. А викрили бандитів завдяки наполегливій цілодобовій роботі працівники карного розшуку, затримавши їх цими днями після скоєння зухвальцями розбійного нападу в селі Рокосово на Хустщині.

 

Ця добре організована й законспірована банда робила на Закарпатті біду протягом двох років. Ще в червні 2012 року зловмисники напали на підприємця у селі Тячівка Тячівського району. Два бандити, приховуючи обличчя під капюшонами, перегородили водію, котрий повертався ввечері додому, дорогу дротом, а коли той вийшов з машини, напали на нього з металевою трубою. Чоловік мав при собі газовий пістолет, але спритні бандити вибили зброю з рук, а далі «відключили» автовласника, вдаривши трубою по голові. Тоді здобиччю розбійників стали 35 тисяч гривень і пістолет. А самі нападники зникли.

Незважаючи на величезний обсяг виконаної роботи, правоохоронцям не вдалося розкрити цей злочин по гарячих слідах. А вже наприкінці грудня, напередодні Нового року, у тій же Тячівці стався ще один розбійний напад. Близько 22-ї години троє бандитів у масках, озброєні пістолетом, ножем і битою, вдерлися в оселю іншого підприємця. Погрожуючи зарізати дружину й дитину, зловмисники забрали з хати сільчанина близько 200 тисяч гривень.

Зіставивши та проаналізувавши зібрану оперативну інформацію, працівники карного розшуку дійшли висновку, що в обох випадках діяла одна й та ж зухвала злочинна група. Проте бандитам знову вдалося вийти сухими з води.

Через рік у листопаді стався черговий аналогічний злочин. Цього разу постраждав підприємець із сусіднього села Бедевля Тячівського району. Чоловік займається виготовленням меблів. Бандитів цього разу було четверо. Озброєні пістолетом та ножем, вони побили господаря і забрали у нього 120 тисяч гривень.

Наступного разу ця банда «засвітилася» через кілька місяців, у березні 2014 р. Наступною жертвою став настоятель монастиря у тій же Бедевлі. Події розгорталися за попереднім сценарієм: жертву зв’язали, побили і відібрали 60 тисяч гривень, тисячу доларів США, а також кілька хрестів, орденів та церковну утвар, виготовлені із цінного металу, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

27 вересня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів