Підлітки попалися на кримінальні «кишенькові» гроші

Чим переважно цікавляться сучасні тінейджери? Ні, не пригодами фантастичних героїв, марками або листівками. Ці дитячі інтереси вже давно відійшли у минуле. Сьогоднішня підліткова юнь живе зовсім іншими захопленнями - «крутими» мобільними телефонами, надпотужними «компами», ну, в кращому випадку обговоренням останньої версії популярної комп’ютерної гри.

 

Як не крути, але уподобання нинішніх дітей тісно пов’язані з батьківським гаманцем. Звісно, не кожна сім’я може придбати своєму чадові дорогу забавку. Тут би якось вижити і одягти школяра, а ще учнівське приладдя, яке, до речі, коштує недешево, йому придбати. Отож про шикарні технічні новинки, котрими вихваляються їхні однолітки, деяким дітям доводиться тільки мріяти.

Бажання бути забезпеченим не гірше від заможного товариша штовхає деяких підлітків на пошуки різних способів реалізації своїх мрій. Одні влаштовуються кур’єрами, інші роздають на вулиці рекламні флаєри. Та досить часто підприємливість малоліток виходить за межі дозволеного, і вони стають на кримінальних шлях, аби тільки роздобути так звані кишенькові гроші.

Двоє приятелів з Виноградова, одному заледве виповнилося дванадцять років, іншому тринадцять, також прагнули полегшити життя собі і своїм батькам. Останнім часом вони вже практично не просили у родичів грошей на морозиво та солодощі. Дорослим варто було б насторожитися і з’ясувати істинну причину цього. Та де там — не треба нічого чадам, то й добре.

А хлопчаки зайнялися прибутковим «бізнесом». Спершу вони шукали різний металевий непотріб і здавали його у пункти прийому металобрухту. На цьому поприщі у них, як відомо, чимало конкурентів - охочих підібрати брухт нині вистачає. То заробітки були не постійними і здебільшого дріб’язковими. Далі якось тінейджери довідалися: значно вигідніше здавати вироби з кольорового металу. Найбільше його міститься у кабельних дротах. Бухту з кабелем друзі запримітили на одній з новобудов. Господар обійстя вже давненько туди не навідувався — через нестачу коштів на якийсь час він заморозив будівельні роботи. Відсутністю власника відразу скористалися юні зухвальці. Під покровом ночі вони залізли до недобудованого будинку і поцупили цілу бухту з кабелем. Пізніше відтягнули її у поле і обпалили. Мідний дріт здали як металобрухт.

Потерпілий власник вирішив нещодавно перевірити своє нове обійстя. Те, що тут побували непрошені гості, чоловік виявив відразу. Правда, точно стверджувати, коли саме злодії «похазяйнували» на його новобудові, не міг. Обкрадений власник звернувся із заявою про крадіжку до виноградівських міліціонерів.

Минуло вже достатньо часу після візиту зловмисників. Це суттєво ускладнювало роботу правоохоронцям. Але зі свого досвіду стражі порядку знали: кабель, точніше його вміст, мав обов’язково потрапити у пункт прийому металобрухту. Тривалі перевірки невдовзі дали позитивний результат. В одному з таких місць оперативники довідалися, що буквально у ці дні двоє хлопчаків принесли велику кількість мідного дроту, явно випаленого з кабелю. За описом зовнішності підозрюваних невдовзі вдалося «вирахувати» в одній зі шкіл Виноградова. Малі «бізнесмени» вже встигли витратити гроші, виручені з продажу міді, на власні потреби. Відчувалося, вони аж ніяк не сподівалися, що за вчине не потрібно буде відповідати. Тепер за вибрики дітлахів розплачуватимуться їхні батьки, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

27 вересня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів