Чергового «смоктальника» дармового дизпалива виявили на Ужгородщині

Зведений ще у радянські часи нафтопродуктопровід, який пролягає через значну територію нашого краю, останнім часом додає неабияких клопотів правоохоронним органам, оскільки періодично привертає до себе увагу охочих розжитися дармовим дизпапивом.

 

Окремі спритники встигли на цьому незаконному і досить небезпечному бізнесі сформувати непогані статки, збудувати добротні хати і забезпечити своє небідне майбутнє на багато років уперед, а головне, мати можливість найняти якісну юридичну допомогу, аби уникнути відповідальності за свою протиправну діяльність. Тож здебільшого на практиці виходить так: працівники міліції затримують зловмисників, котрі здійснюють незаконні врізки у нафтопровід, а вони потім відбуваються умовним покаранням.

Щось подібне сталося і у випадку, що мав місце на Ужгородщині. Протягом якогось часу співробітники райвідділу міліції почали виявляти «врізані» у провід спеціальні крани та підведені до них шланги високого тиску. Однак спіймати зловмисників відразу не вдавалося - надто обережними вони були. Правоохоронці час від часу влаштовували засідки, перевіряли усі підозрілі транспортні засоби. І ось нещодавно стражі порядку звернули увагу на підозрілий КамАЗ, котрий прямував у бік нафтопродуктопроводу. На перший погляд вантажівка, як вантажівка з тентовим кузовом. Але під час огляду машини виявилося, що з нею не все так просто. Під брезентовим тентом був ретельно прихований бак, спеціально облаштований для перевезення дизельного палива. Крім цього, поруч знаходилися і різні ключі, шланги та крани, явно пристосовані для приєднання цистерни до нафтової труби. Це видалося міліціонерам більш ніж підозрілим, і вони стали цікавитися валасником машини та його оточенням. З'ясувалося, що за невеликий проміжок часу цей чоловік, житель Ужгородського району, помітно «піднявся» у матеріальному плані - придбав, окрім цього КамАЗа, дорогу іномарку, звів гарний будинок, розбудував своє обійстя. Але при цьому ні він, ні його дружина ніде не працюють. Під час проведення розслідування стало відомо, що промишляє «бізнесмен» продажем солярки. А качає їі... з нафтопроводу. За фахом він «технар», тож добре розумівся, як і в якому місці здійснювати врізку. Мало Того, він також володів інформацією, коли у

проводі дизпаливо, а не нафта. Для підсобних робіт спритник наймав людей перевірених, їм повідомляв мінімум інформації, про всяк випадок, щоб не проговорилися. До речі, відомості про те, як врізатися в продуктопровід, ужгородець черпав з Інтернету.

- Це вже третє подібне затримання цього року на Ужгородщині, - каже перший заступник начальника Ужгородського РВ УМВС капітан міліції Олександр Боднарчук. - Підозрюваний зізнався, що свою діяльність він розпочав ще рік тому.

Ось, правда, точну кількість викраденого палива ще не встановили. Відомо лише, що солярку продавав переважно водіям-далекобійникам за нижчими ніж на паливному ринку цінами. Тож покупців на цей «товар» вистачало. За фактом врізки у нафтопровід розпочато кримінальне провадження, далі справу передадуть у суд. Правоохоронці сподівалися, що за таке протиправне діяння Феміда винесе підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але за її рішенням чоловіка наразі відпустили під домашній арешт, повідомляє помічник начальника Ужгородського РВ УМВС Ганна Дан, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

 

02 листопада 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів