В Іршаві затримали юних любителів цигарок

На одній з неосвітлених вулиць Іршави при виїзді з міста, неподалік АЗС, працівники міліції запримітили хлопчаків на велосипедах.

 

Крадучись і постійно озираючись, вони тягнули великі торби. Той факт, що підлітки у пізню годину ще не були вдома, до того ж з тяжкою ношею, наштовхнув стражів порядку на певні припущення. Коли правоохоронці поцікавились у хлопців, що везуть, ті почали нервувати. і було чого. У сумках містилися цигарки на суму близько 24 тисяч гривень, детектор для перевірки справжності грошей, калькулятор, касовий апарат та готівка у сумі 400 гривень. Походження добра підлітки, жителі села Кам'янське, пояснити не змогли. Довелося у пізню пору викликати до райвідділу батьків цих малоліток.

Розповідь хлопців про нічні пригоди по-справжньому шокувала їхніх родичів. Виявляється, потягнули вони це майно в одному з кіосків на іршавському ринку. Крадіжку ретельно спланували: напередодні про все домовились, зранку подалися у райцентр на велосипедах, допізна затрималися на ринку. Спочатку все йшло за планом. Велосипеди юні спритники залишили біля сміттєвих баків, без перешкод потрапили на територію ринку, дісталися облюбованого кіоску. Один із хлопців відігнув металеву решітку, видавив скло на вікні, а інший проникнув досередини. Все викрадене спакували у великі поліетиленові пакети, далі перетягнули їх до залишених велосипедів. Частину поцупленого сховали у сміттєвих ящиках, а цигарки взяли із собою та вирушили додому, у Кам'янське. І треба ж такому трапитися, «напоролися» на міліцейський патруль...

Під час досудового розслідування хлопчаки вину у вчиненому визнали повністю та щиро розкаялися. Ці обставини судом було враховано при визначення міри покарання. Отож за вчинення злочину, передбаченого ч.З ст. 185 ККУ «Крадіжка» неповнолітніх злодюжок засудили до тьох років позбавлення волі. Однак суд врахував, що протиправне діяння хлопчаки скоїли вперше, за місцем проживання та в школі характеризувались, тож засуджених звільнили від покарання, встановивши іспитовий термін кожному. Хочеться висловити сподівання, що така поблажливість Феміди буде тільки на користь цим хлопцям.

Віта ГОРЗОВ, Іршавський PB УМВС

 

02 листопада 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів