«Відпочивши» півроку на волі, рахівчанини знову взявся за старе...

Недавній жовтневий ранок розпочався для 38-річного підприємця з Рахова з великих прикрощів. Річ у тім, що вночі хтось зламав навісний замок на дверях складського приміщення його магазину.

 

Потерпілий одразу ж звернувся в міліцію. Поки на місці події працювала слідчо-оперативна група Рахівського райвідділу УМВС власник з'ясував, що з полиць зникли продукти вартістю близько тисячі гри-вень...

Уже через дві доби служба для рахівських міліціонерів, які заступили на чергування у складі слідчо-оперативної групи, розпочалася з виїзду на одне з приватних підприємств, яке займається деревообробкою. Уночі хтось проник на І територію тамтешнього цеху і поцупив звідти інструмент, зокрема болгарку, електролобзики І тощо. Підприємець поскаржився, що вартість краденого становить понад три тисячі гривень.

А ще через кілька днів у рахівську міліцію зі своїми проблемами звернувся 25-річний місцевий житель Василь. У нього хтось вночі із підсобного приміщення викрав одяг та електродриль, тощо. Вартість краденого сягнула близько чотирьох тисяч гривень. Злодій заліз усередину, зламавши навісний замок. На це й звернули увагу оперативники карного розшуку, які прибули на обійстя потерпілого. Адже подібним чином проникав злодій всередину і в попередніх двох випадках. До того ж, обікраде-ний магазин знаходиться на тій же вулиці, що й обійстя Василя. Тож, найімовірніше, припустили стражі порядку, на всіх об'єктах «працював» один і той же злодій.

І закипіла оперативна робота: проводилися відповідні оперативно-пошукові заходи, перевірилися усі раніше судимі. Так у поле зору міліціонерів потрапив 28-річний житель райцентру Володимир. Цей молодик має за плечима солідну кримінальну «ношу». Незважаючи на свої молоді роки, вже чотири рази притягався до криміналу саме за крадіжки. Спершу були умовні терміни покарання. Коли ж

на шлях виправлення горянин не став, після чергової крадіжки довелося кілька років провести у місцях позбавлення волі. Повернувся звідти навесні цього року...

Зустрічі з міліцією Володимир звичайно не зрадів і навіть неабияк розхвилювався. Тривога колишнього «зека» стала зрозумілою, коли згодом у нього виявили і вилучили взуття, одяг та інші речі, викрадені з Василевого обійстя. Підозрюваному не залишалося іншого виходу, як зізнатися у скоєному. Інструмент з деревообробного цеху він задешево встиг продати одному з місцевих жителів. Та рахівські міліціонери вже вилучили і повернули крадене законному власнику. А от підприємцю поталанило менше, бо продукти злодій посмакував.

Володимир розповів оперативникам, що після повернення у рідні пенати йому катастрофічно не вистачало грошей. Адже на роботу колишнього «зека» не поспішають брати. Влітку ще якось перебивався, а от з настанням осені життя геть зіпсувалося. Нічого хорошого не чекало попереду, тож взявся за знайоме «ремесло».

Тепер горянина затримали, на сьогодні він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Як зауважує очільник Рахівської міліції Геннадій Чайковський, за скоєння крадіжок з проникненням у чуже приміщення Володимир притягатиметься до кримінальної відповідальності. А зважаючи на кримінальне минуле, чоловік, найімовірніше, знову опиниться на нарах. Усі деталі його нічних походеньок тепер з'ясовує слідчий Рахівського РВ УМ ВС Ернест Скорозвон, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

02 листопада 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів