У Хусті Героїв Небесної Сотні увіковічнять у металі (фото, відео)

Події минулої зими та осені, що сколихнули світову громадськість і названі Революцією Гідності, знайшли відбиток і в серцях хустян.

 

Багато хто з мешканців міста над Тисою був учасником кривавих подій у Києві. Тож група активістів вирішила зробити для краян подарунок-нагадування про страшні події на вулиці Грушевського.

 

Макет пам’ятника Героям Небесної сотні наразі знаходиться в кабінеті Хустського міського голови. Виготовив його колишній учасник Автомайдану, хустський коваль Василь Вайнраух. Розквартирується монумент у парку Героїв Небесної сотні, у якому зараз триває реконструкція, на місті старого радянського обеліску робітниці й колгоспнику, який демонтовано вже більш, ніж два десятиліття тому.

- Макет подано на розгляд обласної архітектурно художньої ради, чекаємо висновку, – розповідає для «Карпатського об’єктива» головний архітектор міста над Тисою Василь Орос. – Ініціативна група хустян зробила взірець власним коштом, за свої ж гроші майстри з обробки металу планують виготовити сам пам’ятник. Зовнішньо він доволі цікавий, та, головне, несе в собі глибокий внутрішній сенс.

Слід зазначити, що у Хусті вже є вулиця Небесної сотні, а міський центральний парк відпочинку, який раніше називався сквером «Дружби» рішенням сесії міської ради ще на початку року перейменовано у парк Героїв Небесної Сотні.

Марина АЛДОН

«Карпатський  об’єктив»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

10 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів