Хочеш кататися на чужому авто - умій і відповідальність нести

Серед водіїв побутує таке жартівливе негласне правило: машину і дружину позичати не можна.

 

Однак злодіям до цього байдуже. Вони зазвичай намагаються "позичити" чужий транспортний засіб без дозволу і на вічне віддавання. Щодо вибору того чи іншого авто, то у злодійської братії з цього приводу існує кілька критеріїв. Одні машини цуплять, аби потім розібрати на запчастини, деякі під спецзамовлення (конкретну можель і марку). Правда, такими викраденнями переважно займаються професіонали, котрі мають налагоджену систему збуту. Ще один відсоток автомобільних крадіжок припадає на так званих "зальотників", тобто осіб, яким закортіло покататися, або або знайти собі пригоди на п'яну голову.

Двоє підлітків у Чопі також стверджують, що не збиралися цупити машину "Фіат", котру її 40-річний власник залишив перед будинком на кілька хвилин відчиненою. По кататися чужою іномаркою спонукала хлопців та обставина, що господар ще й невийняв ключі з замку запалювання. Але витівка юних зловмисників не зійшла їм з рук. Власник "Фіата" швидко повернувшись і, не знайшовши машини, зателефонував у міліцію. Працівники Ужгородського РВ УМВС відразу розпочали пошуки краденого транспортного засобу.

Були перекриті усі дороги, насамперед виїзди з району. «Угонщиків» виявили у селі Соломоново. Одному спритнику вдалося втекти, а його напарнику, учню 10-го класу місцевого навчального закладу, не пощастило,  він не встиг вискочити з авто. Через свою необдуману та зухвалу витівку підлітки та їхні батьки мають кримінальні клопоти.

Пережила неабиякий шок через зникнення дорогої іномарки "Мазда" і 40-річна бізнес-леді зі Сваляви.

Жінка припаркувала машину на власному подвірї. Дверцята авто не зачиняла, ба вважала, що обійстя достатньо захищене.

Ключі та всі документи знаходилися в салоні, а в баку було близько 40 літрів пального. Увечері машина загадковим чином зникла. Самотужки розшукати згубу свалявчанці не вдалося, тож звернулася по допомогу до працівників міліції. Пізніше з'ясувалося: «Мазду» без дозволу власниці «позичив» її знайомий, 37-річний житель одного із сіл району. Принаймні так він пояснює свій вчинок. Авто у справному стані повернуто господині А в Ужгороді злодії, котрі спокусилися на старенький «Москвич», певно, не дали ради завести двигун цього транспортного засобу, бо тільки виштовхали машину до кінця вулиці, де вона була припаркована. Господар, 63-річний житель обласного центру, не побачивши зранку свого «залізного коня» на звичному місці, подзвони в на 102. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Машину невдовзі знайшли неподалік. Невідомі спритники пошкодили дверну ручку, деякі деталі. Невдачливих викрадачів роз шукують, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

15 листопада 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів