У Мукачеві попалися серійні «домушники»

Майже місяць мукачівські міліціонери намагалися вийти на слід зухвалих крадіїв, які тероризували жителів міста над Латорицею.

 

 На рахунку злочинців понад десяток «обчищених» квартир. Зловмисники не залишали після себе жодних зачіпок. Тож стражам порядку, аби спіймати спритників, довелося навіть дві доби чекати у засідці.

Перші крадіжки сталися ще влітку цього року. Злодіїв було двоє, 19-річні місцеві приятелі. Працювали вони у парі, переважно тільки в одному мікрорайоні Мукачева - Росвигові. Заздалегідь обирали потрібне помешкання на перших поверхах багатоповерхівок, де були привідчинені вікна. Вдиралися до чужих осель не відразу, спершу дзвонили у двері, щоб бути впевненими у відсутності домочадців. І тільки тоді металевим ломом підважували вікно та проникали досередини. Не бажаючи привертати до себе зайвої уваги, брали зазвичай гроші, коштовні прикраси, рідше - предмети техніки. З однієї квартири крадії за одну «ходку» цупили речей на суму не менше, як 10 тисяч гривень.

У поле зору оперативників підозрювані потрапили не випадково, один з них свого часу вже притягався до відповідальності за крадіжки. Обидва ніде не навчались і ніде не працювали, але розкошували,

розважаючись у кафе і барах «на широку ногу». Окрім того, один із підозрюваних, як сам зізнався, «підсів» на наркотики. Коли надходять заяви від потерпілих громадян, з чиїх помешкань зникають золоті прикраси, правоохоронці у таких випадках в першу чергу перевіряють місця скупки та ломбарди. Саме до міських ломбардів чомусь зачастили згадані юнаки. Коли стражі порядку перевірили, що хлопці здають, з’ясувалося: а речі - то крадені! Залишалося тільки спіймати спритників на гарячому, аби довести їх причетність до скоєння зухвалих крадіжок. А це вже було справою техніки.

За всіма фактами розпочате кримінальне провадження згідно із кримінальною статтею, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Крім цього, зловмисники перевіряються на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів. Крадені речі правоохоронці вилучають з ломбардів, повідомила Наталія Машіко, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

 

15 листопада 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів