Щоб «зірвати» дівчину... Зривав і продавав відеокамери

Даруйте за своєрідний каламбурчик, але події, про які йтиметься, розгорталися саме таким чином. Трапилося це нещодавно у Хусті. З кількох місцевих торговельних закладів загадково зникли камери відеонагляду.

 

Невідомий зловмисник діяв обережно. Очевидно, розуміючи, що камери можуть його зафіксувати, а записи залишаться у комп’ютері, він зривав дорогу техніку непомітно, підходячи до неї збоку. Однак працівники хустської міліції не раз мали справу з подібними крадіжками і знали, що спритника міг хтось випадково побачити. Опитали усіх, хто мешкає по сусідству. Та про відсутність свідків крадій також подбав.

Оскільки постраждали крамниці, розташовані майже у центрі міста, то правоохоронці припустили, що на будівлях, які знаходяться навпроти або поруч, також можуть бути встановлені камери відеоспостереження. І не помилилися. В одному із сусідніх закладів справді проводиться відеонагляд. Так міліціонери отримали фото підозрюваного. Коли почали перевіряти, з'ясувалося: злодій вже потрапляв у поле зору правоохоронців, причому не раз, і навіть мав судимість за скоєння крадіжок.

Тим часом про те, що його шукають, почув сам зловмисник, тож поспішив зникнути з міста. Та не врахував одного - оперативники не припинили пошуків, навпаки - «вирахували» місця, де зазвичай буває утікач, і врешті-решт спіймали його.

Виявляється, ідея зривати відеокамери виникла у 24-річного хустського крадія не спонтанно. Молодик вже встиг побувати на «зоні». Але попри кримінальне минуле, прагнув жити не гірше за своїх ровесників. Із заздрістю поглядав у бік однолітків, котрі не раз відпочивали у кафе, проводили час у компанії симпатичних дівчат. Хустянин розумів, що представниці прекрасної статі не звертають увагу на тих, у кого в кишенях вітер гуляє, тим паче із «зонівською» біографією. А молода гаряча кров прагнула любовних пригод. На роботу влаштуватися було проблематично. Тому й вирішив роздобути гроші іншим, відомим йому, способом, аби мати за що потім «зривати» у барах дівчат. Потрібно було знайти тільки такий «товар», за який можна швидко отримати хороші гроші. Повертаючись якось з дискотеки, молодик побачив на торговій точці камери зовнішнього відеонагляду. За недешеву сучасну техніку нині можна виручити чимало, а зірвати камери з кріплення труднощів не становило. За одну ніч спритник викрав техніку на двох торговельних точках. Далі, зачекавши, аби все вляглося і затихло, знову подався на нічний промисел.

Поцуплені камери не ризикував продавати у звичайному вигляді - розібрав їх на запчастини і збув ремонтним майстерням. Під час санкціонованого обшуку в помешканні зловмисника правоохоронці виявили та вилучили залишки розібраної відеоапаратури. Зрештою, підозрюваний навіть не став заперечувати свою причетність до скоєння крадіжок, адже усвідомлював: працівники міліції мають неспростовні докази його вини. За цими фактами розпочато кримінальне провадження, повідомив заступник начальника Хустського МВ УМВС Іван Хмара. Скоріш за все, доведеться зухвальцеві повернутися у відомі йому місця, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

24 листопада 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів