Що стало причиною появи «гостей» в масках у ректораті УжНУ (фото, відео)

Чому Правий сектор Закарпаття "тероризує" УжНУ – версії

 

Сьогодні, як уже повідомляв Uzhgorod.net.ua, представники "Правого сектору" на Закарпатті прийшли до ректорату УжНУ і прикотили сміттєвий бак, в якому нібито хотіли "люструвати" одного із в.о. проректорів – Олександра Сливку. По всьому корпусу ректорату розклеїли наліпки від своєї політичної сили, а відтак піднялися в кабінет Сливки і вибили двері, які ведуть до нього з приймальної, де працює секретар в.о. проректора. На це працівники УжНУ викликали міліцію, а в.о. проректора Мирослава Лендєл через соцмережі запросила підійти журналістів.

 

2 грудня на офіційну сторінку університету виклали повідомлення про те, що працівник вишу, прикриваючись "Правим сектором", погрожує фізичною розправою і вимагає не надавати для перевірки правоохоронців зі столиці документи про діяльність колишнього керівника УжНУ (тобто Федора Ващука).

У заяві на сайті УжНУ про це повідомляється так: "2 грудня 2014 р. один зі співробітників університету від імені Правого Сектору Закарпаття вимагав від керівництва вишу не допускати в приміщення на пл. Народна, 3, не надавати документи і, взагалі, перешкоджати роботі слідчої групи Головного слідчого управління МВС України, яка приїхала в рамках розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом підробки документів колишнім складом ректорату. Була озвучена погроза щодо фізичної розправи над керівництвом університету".

ВЕРСІЇ

– від "Правого сектору"

Представник "Правого сектору" після заяви УжНУ повідомив, що все це нісенітниці, а вони мають претензії до корупції та хабарництва, котрі все ще діють в УжНУ.

Сьогодні правосекторівці говорили, що навідалися, бо двох студентів, які є членами організації, повинні перевести на безкоштовне навчання, а вони перебувають на платному.

– від керівників УжНУ

В.о. проректора Мирослава Лендєл так прокоментувала ситуацію: "Я запитала яка мета їхнього візиту, вони відповіли, що прийшли перевірити чи працює ректорат. Більше жодних вимог оприлюднено не було. Вони вибили двері укабінеті Сливки, це  зафіксовано правоохоронними органами, я дала покази. Секретар проректора був у стані шоку. Наскільки мені відомо, пан Сливка зараз знаходиться на фізичному факультеті, але не можу це стверджувати. Про це потрібно запитати у нього", – прокоментувала Мирослава Лендєл.

Зателефонувавши на мобільний номер Олександра Георгійовича, 7dniv.info дізнався, що "Абонент не може прийняти ваш дзвінок".

В.о. проектора Олександр Рогач повторив, що 2 грудня керівництво УжНУ направило звернення до міліції, СБУ про погрози, тиск і просило забезпечити охорону ректорату, однак це не зроблено. За його словами, представник "Правого сектору" підходив 2 грудня з двома членами організації, щодо яких "треба було вирішити питання по навчальному процесу, ці питання були вирішені. Після того близько 11 години цей же представник підійшов знову уже з конкретними погрозами у бік керівництва, зокрема т.в.о проректора Олександра Сливки".

– приватні

Викладач УжНУ, член Громадської ради Ужгорода Вікторія Слюсаренко, яка теж підійшла до ректорату, висловила свою власну думку, що йдеться, очевидно, про фальшиві дипломи, які видавалися за часів ректорства Ващука. Нібито вона десь колись читала, що це якось пов’язано з Казахстаном.

Серед викладачів  та студентів "блукають" припущення, що використовуючи "Правий  сектор" Ващук намагається повернутися в крісло ректора УжНУ.   

– від Ващука

На своїй сторінці у Фейсбук екс-ректор УжНУ Федір Ващук вчора написав:

"Мабуть вже десятий раз пояснюю (були раніше превірки). Приблизно з 2006-го року в одному з вишів Праги почали навчатися студенти-чехи за навчальною програмою Закарпатського державного університету(пізніше УжНУ, як правонаступник) .Плзенський університет офіційно визнав в якості експерта ці програми. Я вважав та вважаю це за визнання хорошого рівня украінськоі системи освіти. Була укладена відповідна угода. Міністр освіти Украіни в своему офіційному листі міністру освіти Чехіі підтримав цю співпрацю (від 14.08.2007№112-3226). Наші чеські партнери самі розробили зразок та офіційно звернулися до нас з проханням про видачу саме такого сертифікату(диплому недержавного зразка) про підтвердження успішного виконання іх студентами нашоі бакалаврскоі, або магістерськоі програм. При цьому, крім прізвища , дати і порядкового номеру та рівня програми на дипломі не вказано більше нічого (ні слова про навчання і закінчення УжНУ). Такий взірець офіційно прислали чехи. При цьому ми обов"язково контролювали офіційну документацію чехів про повноту та успішність виконання програми. 

Керманичі УжНУ написали до МВД наклеп про нібито підробку державних дипломів про ЗАКІНЧЕННЯ УжНУ. Вважаю,що ними керує панічний страх про моє повернення на посаду. Ось і все. Очевидно,що при неупередженому підході до перевірки все стане на своі місця, але для замовників важливий сам процес...

P.S. Що стосується Правого сектору, то у мене велика повага і шана до них!"

Від міліції

Речник УМВС у Закарпатській області у коментарі телеканалу "Інтер" вчора повідомив, що в УжНУ справді працюють київські слідчі і вивчають документи часів попереднього ректора, а заяви нинішніх керівників про погрози зареєстрували і перевіряють, почато досудове розслідування. Сьогоднішні події в УжНУ правоохоронці наразі не коментували.

У подіях довкола УжНУ до сьогоднішнього дня розбирався також телеканал "Інтер"

7dniv.info

 

05 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів