Прибирання ціною в мобільний телефон

Або запізніле каяття від кримінальної відповідальності не звільня.

 

Один з продуктових магазинів у центральній частині Рахова працює цілодобово. Нещодавно під вечір 33-річна продавщиця пані Марія вирішила прибрати своє робоче місце, адже режим "нон-стоп" вносить певні корективи у діяльність закладу, доводиться все робити, так би мовити, на ходу. Свій «мобільник» марки «Нокіа» жінка на час прибирання поклала на шафу, у скриньках якої зберігаються особисті речі покупців і яка знаходиться неподалік її каси. Після прибирання продавщиця згадала про свій мобільний телефон. Однак його на місці не виявилося. Покупців у той час було небагато, хтось з працівників магазину зауважив, як біля банківського терміналу, що поруч із шафою для речей, крутилася якась жіночка. Можливо, саме їй і прилип до рук чужий телефон?..

У міліцію потерпіла пішла тільки наступного дня, відпрацювавши свою зміну. Спершу звернулася до чергового Рахівського райвідділу УМВС, а той вже спрямував її у карний розшук. Невдовзі рахівчанка спілкувалася з оперативником карного розшуку Наталією Маринович. Молода співробітниця міліції уважно вислухала обкрадену жінку. Невдовзі з нею та експертом-криміналістом подалася у торговельний заклад. На щастя, більшість таких точок обладнана відповідними технічними засобами спостереження. З їх допомогою можна «вирахувати» нечистих на руку відвідувачів. Так було і в цьому випадку. За якийсь час Наталія Маринович та її колеги вже знали детальні прикмети любительки чужих речей. Тепер важливо було прискорити зустріч з нею. Пошуки зайняли всього кілька годин. Підозрювану співробітниця карного розшуку зустріла на одній з вулиць райцентру. 38-річна Тамара власноруч вийняла з кишені телефон і одразу ж почала виправдовуватися. Мовляв, «мобільник» вона не крала, а хотіла знайти його власника.

Хоча, чому цього не зробила раніше, ніяк не могла пояснити, — зауважує співробітниця Рахівського райвідділу УМВС Олеся Чайковська. Тепер за цим фактом розпочато кримінальне провадження згідно з ч.1 статті 185 КК України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років або позбавлення волі на строк до трьох років.

У цій історії дивує одна деталь: підозрювана у крадіжці має пристойну роботу, що нині у гірській місцевості неабияка удача. І навіщо було цупити чужу річ, причому далеко не фешенебельну, мабуть, і сама винуватиця не второпає. Тільки нажила собі дурної слави серед земляків..., пишуть "Відомості міліції"

 

10 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів