Неповнолітні злодії сидітимуть понад три роки

Як кажуть, кожна людина – коваль своєї долі, яку завжди є шанс змінити на краще. Можливо, цю істину тепер усвідомлять і двоє підлітків – 15-річний Віктор із Перечина та 16-річний Володимир із Донецької області.

 

Цього року обидва хлопці вчилися в професійному училищі соціальної реабілітації на Донбасі, однак на початку літа різко змінили своє життя, ставши на слизьку стежку криміналу, за що й потрапили на лаву підсудних.

У червні хлопці втекли з училища й подалися на Закарпаття. Зупинилися вдома у Віктора, який розповів матері, що разом із приятелем чкурнув із «бурси». Свій приїзд хлопці вирішили відзначити спиртним. Після вжитого алкоголю в розгарячілих головах спонтанно визріла думка: потрібно десь роздобути гроші. Оскільки на вулиці вже була ніч, Віктор запропонував другові навідатися в храм. Там, на його думку, можна чимось розжитися. Володимир одразу ж погодився, й незабаром обидва підлітки попрямували до церкви. Пошкодивши пластикове вікно, проникли всередину. Зі скриньки для пожертв викрали всі гроші – 600 гривень – і швидко покинули приміщення. Після цього підлітки поїхали в Ужгород, де стали проводити дозвілля в інтернет-клубах. Приміщення розважальних закладів покидали лише тоді, коли були голодні й доводилося купувати щось поїсти. Оскільки стояло літо, втікачі облаштовували собі нічліг у підвалах багатоповерхівок. А щоб мати гроші, скоювали інші злочини. Якось хлопці подалися в одне із сіл Перечинщини, де проживав учитель, що колись навчав Віктора. Оскільки господаря вдома не було, попросилися переночувати в його жінки. Але й тут вирішили довго не затримуватися. Вочевидь, добре розуміли, що їхні кримінальні діяння вже відомі правоохоронцям. Через два дні поїхали в Дубриничі, а там наступної доби їх затримали оперативники.

Підлітки зізналися у скоєних злочинах і стали розповідати про свої походеньки. За фактами злодіянь були порушені кримінальні провадження. Після завершення слідства справу неповнолітніх  розглянув суд. Вивчаючи матеріали, Феміда уважно зважила всі факти. Відтак суд виніс вирок: Віктор і Володимир засуджені на три роки та два місяці позбавлення волі.

Від коментарів виданню «Карпатський об’єктив» один із них відмовився, аргументуючи, що на «справу» йшов напідпитку й майже нічого не пам’ятає.

Іван ЛАДЖУН

«Карпатський об’єктив»

 

14 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів