За розбійний напад у Мукачеві зловмисники на двох отримали 17 років ув’язнення

Важко сказати, що не вистачає людям, які, маючи вищу освіту, сім’ю, помешкання, все одно стають на стежку злочину. Як правило, фінал у таких історіях майже завжди закономірний: затримання, лава підсудних, в’язниця і зламане життя…

 

Історія, про яку йтиметься, трапилася в Мукачеві ще наприкінці 2011 року.

Надворі тільки починало світати, коли у квартиру мукачівця Василя (назвемо його так) постукали. Відчинивши двері, господар побачив двох чоловіків середніх років. Василь навіть не встиг спитати, що їм потрібно, як один із візитерів якимось важким предметом ударив його по голові. Ґазда опинився на долівці. Нападник позвав спільника, і вони разом затягнули побитого господаря в помешкання. Те, що було далі, потерпілий згадуватиме, наче жахливий сон. Один із розбійників дістав телескопічний кийок і, надівши на голову своїй жертві шапку, став лупцювати. Потім візитери почали допитувати Василя: мовляв, знаємо, що десь сховав гроші, тож краще по-хорошому їх віддавай. У разі відмови погрожували фізичною розправою. Василь спробував пояснити, що в нього немає великої суми, є лише на прожиття, але нападники були невмолимі: якщо не віддаси гроші, то розпрощаєшся із життям. Наче на підтвердження своїх слів, один із них, діставши ножа, підніс його до обличчя жертви і знову повторив вимогу. Зрозумівши, що ці розлючені зловмисники можуть відправити його на той світ, Василь, ледь піднявшись, знайшов свій гаманець, у якому було 300 гривень. За мить вони перекочували в кишеню одного з непроханий гостей. Але й цього візитерам здалося замало, і вони почали нишпорити в помешканні в пошуках грошей та коштовностей. Перевернувши все догори дном, нападники знайшли й забрали мобільний телефон, золоті хрестик та ланцюжок. Ще раз пригрозивши господареві, ретирувалися з квартири, залишивши побитого до півсмерті господаря.

Василя доставили в Мукачівську райлікарню, де медики діагностували в нього серйозні тяжкі тілесні ушкодження голови. Тим часом повідомлення про напад отримали місцеві правоохоронці. Від потерпілого почули, що за чотири дні до скоєння нападу він бачив двох незнайомих чоловіків, які тинялися біля багатоповерхівки. Після проведення пошукових заходів оперативники затримали двох підозрюваних – 40-річного (на той час) Сергія зі Львова та місцевого жителя 33-річного Валерія, який, маючи вищу освіту, працював охоронцем в одній із фірм. Оскільки на руках оперативників були незаперечні докази, затримані зрозуміли, що відпиратися немає сенсу.

Після завершення досудового слідства справу передали в суд. Під час засідання головуючий уважно вислухав усі сторони й виніс такий вирок: Сергія засудили на 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Сергій отримав 8 років в’язниці з конфіскацією майна. Ухвалою Закарпатського апеляційного суду вирок залишили без змін.

Іван ЛАДЖУН

«Карпатський об’єктив»

 

15 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів