Звільнений екс-начальник тячівського управління освіти вимагав у суді 50 тисяч гривень «моральної шкоди»

5 грудня відбулося відкрите засідання Закарпатського окружного адміністративного суду. Розглядали справу за позовом колишнього начальника управління освіти, молоді та спорту Тячівської РДА, одіозного регіонала Михайла Довжанина до Тячівської райдержадміністрації.

 

Опальний чиновник просив суд визнати незаконним та скасувати розпорядження голови Тячівської РДА від 24.07.2014 року  про звільнення його з посади начальника управління освіти, молоді та спорту та поновити на займаній на час звільнення посаді. Також Довжанин вимагав  оплатити йому середньомісячний заробіток за час вимушеного прогулу  та  стягнути відшкодування заподіяної моральної шкоди в розмірі 50 тисяч гривень. 
 
Втім, ані позивач, ані представник відповідача на засідання не з’явились. Щоправда, Тячівська райдержадміністрація надіслала до суду лист від 27.08.2014 року, в якому представник РДА заперечував проти позову, посилаючись на те, що фактично Довжанин був звільнений за ст. 38 Кодексу законів про працю України за власним бажанням. Крім того,  екс-начальник сам просив звільнити його після виходу з відпустки.  Згоду на звільнення одіозного чиновника дав і Департамент освіти і науки, молоді і спорту Закарпатської ОДА.
 
Екс-чиновник, зі свого боку, стверджував, буцімто на час звільнення перебував у відпустці та у стані тимчасової непрацездатності. 
 
Не вдаючись у юридичну казуїстику, зазначимо, що в результаті суд таки не побачив юридичних підстав для звільнення Довжанина і постановив відновити його на займаній на час звільнення посаді. А от вимогу про 50 тисяч назвав необґрунтованою. 
 
Та оскільки такий структурний підрозділ РДА, як управління освіти, молоді та спорту Тячівської РДА, вже ліквідований (замість нього створене управління, яке опікуватиметься винятково освітою), отже, повернутись на роботу колишньому посадовцю не світить.  
 

 

15 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів