Удень - надійний помічник, уночі - підступний злодій

Ця кримінальна подія трапилася нещодавно в одному з населених пунктів Рахівщини.

 

Зранку господар одного з обійсть Григорій пішов у літню кухню. Повернувся звідти у розпачі - кудись зник телевізор. Дружина спершу не повірила словам ґазди, а далі вже вдвох подалися в прибудову. І справді, на місці, де звечора знаходився сучасний «ящик», тепер було порожньо. Господар навіть якийсь час ходив подвір’ям, сподіваючись, що телевізор десь причаївся. Згодом поділився прикрою новиною із сусідами. І вже після цього звернувся по допомогу до працівників міліції. Згодом за вказаною адресою прибули «шерифи», які обслуговують цю дільницю. Правоохоронці звернули увагу на те, що шпінгалет, на який зачинялася брама, слугував не стільки перепоною для непроханих гостей, скільки виконував роль такої собі бутафорії . — відчинити його не становило жодних труднощів, повідомляють "ВМ".  Дивувало в цій історії й інше - у ніч крадіжки собака обікрадених господарів поводився спокійно, хоча при появі чужаків він одразу подавав голос. Отож, припустили стражі порядку, побував на сільському обійсті, найімовірніше, хтось зі знайомих, кого чотирилапий сторож упізнав.

Але хто ж це міг бути? У розмові з міліціонерами господиня зауважила, що нерідко заходив до них у гості 21-річний односільчанин Роман... Хлопець ще змалку став, мовити б, жертвою заробітчанського життя. Його мати тривалий час проживає в Німеччині, Романа виховувала бабуся. Правда, у підлітковому віці ненька забрала його в далеку чужу країну, однак там щось не вигоріло і згодом юний закарпатець повернувся додому. Мати на чужині вже має іншу родину. Покинутий хлопець дедалі частіше почав ставитися до порад своєї старенької бабусі скептично, мовляв: хіба вона розуміється в сучасному світі. Мати іноді надсилала якісь кошти, однак сина не балувала, тож грошей, як правило, не вистачало. З роботою у сільській місцевості сутужно, тому Роман перебивався зазвичай випадковими заробітками. Бувало, допомагав поратися по господарству чи на городі знайомому дядькові Григорію та його дружині, заходив туди, як до себе додому. Тому собака при появі молодого помічника не гавкав, а навпаки радо виляв хвостом...

Того вечора Роман затримався в селі з приятелями. Спершу навідалися в розважальний заклад, потім посиділи в одного з компанії вдома. Не обійшлося без спиртного. Молодого горянина особливо ніхто не контролює - додому не поспішає. Тепер також повертався, коли на годиннику було вже попівночі. Проходячи повз обійстя Григорія, хлопець чомусь вирішив тихцем навідатися на знайоме обійстя. Річ у тім, що в кишенях гуляв вітер, заробітку у найближчий час не передбачалося. А в літній кухні господарів тепер ніхто не ночує, та й проникнути туди не становило жодних труднощів Молодик сподівався, що знайде чимось поживитися. Так і зробив. У приміщенні довго затримуватися не став, схопив найцінніше - телевізор, і бувайте здорові. Вдома заховав крадене у прибудові, маючи намір згодом продати й виручити за нього якісь гроші. Однак уже наступного дня довелося сховок демонструвати та повертати чужу річ, повідомляє співробітник Рахівського райвідділу УМВС Олеся Чайковська. Усі деталі цієї справи нині з’ясовує слідчий Микола Попович, за фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження.

Uzhgorod.net.ua

 

14 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів