Мукачівські «домушники» полюбляли наркотики і розваги за чужий рахунок

Протягом місяця від набігів невідомих «домушників» потерпали власники квартир на першому поверсі в одному і тому ж мікрорайоні Мукачева.

 

Зухвалі крадії нахабно залазили через незачинені вікна або відтискали металопластикові рами і забирали переважно гроші та золоті 'прикраси. Правда не відмовлялися і від дорогої техніки.

За цей місяць вони примудрилися обікрасти близько двадцяти помешкань, інформують "ВМ".  Оскільки всі злочини ставалися в одному і тому ж мікрорайоні, то стражі порядку припустили: можливо, спритників потрібно шукати також тут. Міркування оперативників, всупереч загальноприйнятій думці, що там, де живуть - не крадуть, виявилося правильним. Надокучливі «домушники» мешкали поруч зі своїми жертвами. Щоб затримати їх, стражам порядку довелося два дні чекати у засідці. І результат не забарився. Однак один із зухвальців, відчув, що запахло смаленим, і кинувся в біги. Та встановлення його місця перебування - це лишень справа часу і техніки.

Його напарник, 19-річний Володимир, розповів, що крадене вони зазвичай реалізовували у міських ломбардах. Грошима ділилися, а коли кошти закінчувалися, знову вирушали на діло. Потрібний об’єкт обирали не навмання, а довго придивлялися, де можна легко проникнути. Люди нерідко самі підштовхували зловмисників зробити вибір, залишаючи вікна чи кватирки відчиненими, не укріпивши їх фатами. Діяли зухвальці блискавично - на всю «операцію» їм вистачало 2-3 хвилини, адже власники помешкань зазвичай не заморочуються над місцем і способом зберігання цінних речей. Більшість тримає їх у шафах під постіллю чи у сервантах між посудом. Витрачали заробіток від реалізації краденого приятелі по-різному. Затриманий Володимир ще зі шкільних літ міцно «присів» на «наркоту», тож усі гроші фактично йшли на придбання цього зілля. А його напарник Олександр полюбляв розважальні заклади і компанії симпатичних дівчат.

Тепер працівники міліції вилучають все викрадене добро, яке зухвальці здали у ломбарди. Багато з цих речей вже встигли отримати нових власників. За всіма фактами крадіжок розпочато кримінальне провадження за ч.З ст.185 «Крадіжка з проникненням у житло» і за ч.1 ст.309 «Незаконне зберігання наркотичних речовин». До слова, коли співробітники Мукачівського МВ УМВС прийшли до помешкань підозрюваних, їх батьки стали неабияк обурюватися, переконуючи правоохоронців у невинності своїх чад. Тільки вилучені речові докази, численні свідчення очевидців, працівників ломбардів змусили родичів дещо змінити свої переконання. Звісно, прийняти той факт, що діти поводяться не так, як би того хотілося, переважно нелегко.

Ігор Стефанець

 

14 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів