Як у Мукачеві колишній спортсмен кримінальні рекорди ставив

Тренери і знайомі пророкували нині 20-річному мукачівцю непогане майбутнє, пов’язане з успішним розвитком спортивної кар’єри.

 

Але майже два роки тому перспективний хлопчина загримів у тюрму. Ця звістка стала для всіх справжнім шоком. Тоді навіть вірити ніхто не хотів, що цей юнак міг скоїти злочин. Та як виявилося, не один, до того ж, з категорії важких протиправних діянь. Працівники мукачівської міліції довго чатували на зловмисника, навіть не підозрюючи, що його потрібно шукати не серед осіб, які вже раніше притягалися за вчинення аналогічних злочинів, а в числі тих, хто не конфліктував раніше із Законом. Просто юний спортсмен вів подвійний спосіб життя: з одного боку його знали як позитивного хлопця з порядної сім'ї, а з іншого... Цей бік був відомий тільки йому самому. Спритний мукачівець роз'їжджав по місту на велосипеді, підшукував потенційну жертву, насамперед жінок і молодих дівчат, обов’язково із золотими прикрасами на шиї та на вухах, а далі непомітно підкрадався ззаду, одним влучним ривком зривав золото та зникав у невідомому напрямі. Потерпілі тільки й встигали запримітити, що кривдник був на велосипеді, ховав обличчя під капюшоном так званої «толстовки» і вирізнявся спортивною статурою. Аби спіймати зловмисника, правоохоронцям довелося влаштувати, як кажуть, лови на живця. І згодом пастка спрацювала -зухвалець попався на гарячому.

Оскільки він раніше у поле зору правоохоронних органів не потрапляв і нібито щиро розкаявся у вчиненому, то суд, попри тяжкість скоєних ним протиправних діянь, визначив зловмиснику покарання у вигляді року перебування у в'язниці.

Але каяття, як виявилося, було далеко не щирим. Звільнившись, мукачівець знову взявся за старе, точніше вже за нове. Бо до грабежів, розуміючи, що його відразу запідозрять, хлопець повертатися не став, а почав промишляти шахрайством, пишуть "ВМ". Для цього йому навіть не довелося докладати особливих зусиль. Швидко знайшов спільну мову з місцевими підлітками, навчав їх премудростям дорослого життя, а заодно попросив нібито покористуватися їх системні блоки. Дорогу техніку, звісно, повертати і не збирався - за якийсь час підшукав покупців на «товар» і вигідно збув його. Школярі спершу побоювалися зізнатися батькам, що позичили комп'ютери на вічне віддавання, але згодом таки відважилися.

Треба визнати, що окрім фізичної спритності, володіє молодий спортсмен ще й неабиякою метикуватістю, бо відразу зачув, що його шукає міліція і зникнув з міста. Ні батьки, ні друзі - ніхто не знав, куди подівся злодійкуватий молодик. Однак під час проведення оперативно-розшукових заходів міліціонери довідалися: час від часу підозрюваний таки по вертається додому. Тож стали вичікувати на нього, і врешті решт утікач знову попався. Заручившись відповідною санкцією суду, стражі порядку провели обшук в його помешканні під час якого виявили там наркотичну речовину та пристрій для її вживання, зауважує на чальник СЗГ Мукачівського МВ УМВС Наталія Машіко. Поки що з'ясовується, чи то колиш ній спортсмен сам став наркоманом, чи, можливо, вирішив таким чином заробляти. Окрім цього, встановлюються інші особи, котрі постраждали від шахрайської діяльності спритника. Наразі йому доведено причетність до вчинення двох епізодів шахрайств, але правоохоронці не виключають, що їх може бути більше.

Uzhgorod.net.ua

 

14 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів