До чужого авто - як до банкомата

Досвідчені автокрадії знають, що легковажних і безпечних громадян, які залишають в салонах своїх транспортних засобів цінні речі, гаманці та сумки з грошима, дорогу комп’ютерну техніку, вистачає у всі часи.

 

Люди чомусь не люблять прислухатися до численних порад із застереженнями, а воліють набивати, так би мовити, власні ґулі. Зловмисники ж тим часом багатіють від такої безпечності.

Так, власник автомобіля «Фольксваген», 43-річний житель обласного центру, залишив свій транспортний засіб біля будинку за місцем проживання, а в салоні забув папку з документами, три тисячі гривень та мобільний телефон. Забудькуватістю ужгородця відразу скористався невідомий зловмисник, який проникнув у салон іномарки й викрав чуже майно, завдавши і господарю збитків на суму понад п’ять тисяч гривень, пишуть "ВМ". Не забрала зі своєї машини «Тойота-Камрі» сумку з документами, 4 тисячами гривень, 250 доларами США та стількома ж євро і 58-річна жителька іншого мікрорайону обласного центру. Як у попередньому випадку, злодій не спав, а поспішив «провчити» автовласницю. Сума завданої шкоди становить близько 15 тисяч гривень. Того ж дня постраждали від автокрадіїв ще два власники іномарок в Ужгороді. Люди також припаркували транспортні засоби біля своїх будинків, не сподіваючись, що залишені в салоні цінні речі привернуть увагу невідомих зловмисників. У 49-річного господаря «Шевроле», наприклад, якийсь спритник поцупив документи і 1500 гривень.

Повторилася аналогічна ситуація у ці дні і в інших населених пунктах краю. Житель Старого Давидкова приїхав до Мукачева в справах. Свій автомобіль «Шкода-Октавія» припаркував біля тамтешнього магазину. Поки перебував у торговельному закладі, в його машині хазяйнував невідомий зловмисник, який розбив скло на дверцятах і поцупив із сидіння барсетку, необачно залишену власником. За словами останнього, там містилися тисяча гривень, сто доларів США і 30 євро, а також цінні документи. А для 27-річного міжгірця якийсь зухвалий спритник уночі приготував неприємний сюрприз - демонтував усі чотири колеса з його легковика ВАЗ-2104, залишеного на стоянці перед будинком. «Роззули» якісь нахаби й іномарку на Свалявщині. Тут, в одному з готелів у селі Неліпино, зупинився на нічліг гість із Запорізької області. Уночі чоловік зауважив, що його «Рено» якось не так стоїть. Автовласник вийшов перевірити і вжахнувся - двох коліс вже не було. Усі потерпілі звернулися по допомогу до працівників міліції. Автокрадіїв розшукують.

Uzhgorod.net.ua

 

14 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів