«Гоп-стоп» по-закарпатськи

Кримінальники дедалі більше нахабніють.

 

Якщо раніше представники злочинного світу намагалися промишляти потайки, вигадуючи різні премудрі схеми збагачення чужим коштом, то нині діють здебільшого грубо і примітивно, як у тій блатній пісеньці типу: «Тут почувся голос грубий, не тупіть, знімайте шуби раз - і зняли». Майже щодня надходять повідомлення у міліцію про те, що когось перестріли на вулиці і пограбували або відкрито вирвали з рук сумку. Не стали винятком і кілька останніх днів. Так, у недавні вихідні під час відпочинку в місцевому кафе в Перечині 37-річного приватного підприємця роздягнув якийсь смаглявий молодик. Пізніше з’ясувалося, нападником був 20-річний ужгородець. Погрожуючи фізичною розправою, він змусив перечниця зняти куртку, де містилися також годинник, мобільний телефон та ключі. Але похизуватися в «обновці» зухвальцеві довелося недовго. Наступного дня його затримали працівники міліції. Чужі речі вилучили. Відомості про злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Спокусився на чуже того ж дня ще один смаглявець, правда вже на Мукачівщині, у селищі Чинадійово 28-річний місцевий житель повертався додому близько півночі. На вулиці його перестрів знайомий з вигляду чолов'яга, побив і відібрав 2500 гривень. Потерпілий звернувся по допомогу до працівників міліції. Нападника ще розшукують.

20-річна жителька села Негрово Іршавського району працює в одній з мукачівських аптек. Додому молодому фармацевту доводиться повертатися попри відомий у місті над Латорицею ринок "ГІД", до того ж у пізню пору. Саме тут на неї недавно напав невідомий грабіжник. Потерпіла зауважила, що зловмисник був одягнений у темний спортивний одяг і приховував обличчя під шапкою. Сільчанка відразу звернула увагу, що її переслідує підозрілий молодик, прискорила ходу, але врятуватися від нападу не змогла. Спритник вдарив дівчину кулаком в обличчя, видер з її рук сумку та зник у невідомому напрямі. Певно, грабіжник очікував на неабиякий улов, але в сумці, за словами потерпілої, знаходилися 200 гривень, посвідчення водія та мобільний телефон, йдеться у статті "Відомостей міліції".

А ось 21-річна ужгородка стала жертвою подібного зухвальця прямісінько перед власним будинком. Дівчині ще кілька кроків залишалося, аби потрапити до помешкання, як з її рук якийсь невідомець у чорному вихопив мобільний телефон. Дівча саме розмовляло по «мобільнику». Потерпіла звернулася до працівників ужгородської міліції і описала зовнішність свого кривдника. Не виключено, що вона може бути не єдиною жертвою цього грабіжника. За фактом пограбування розпочато кримінальне провадження.

Uzhgorod.net.ua

 

25 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів