Нетверезий батько накинувся на сина з сокирою

Мабуть, не є надто великою таємницею, що чимало українських жінок потерпають від агресії своїх чоловіків, правда, іноді трапляються і цілком протилежні ситуації. На жаль, насильство у сім'ї' нині не рідкість.

 

Погіршення соціально-економічної ситуації тільки загострює родинні проблеми і стає причиною багатьох чвар. Через нестачу коштів виникають конфлікти між подружжям, вихід із скрутної ситуації люди часто шукають у чарці. Це тільки погіршує становище..

Ось і 44-річному Василеві, жителю одного із сіл Тячівського району, ніяк не вдається ступити на стежину, яка б вивела його на життєвий «Олімп». Чоловік нібито не цурається праці, хоча в основному перебивається тимчасовими заробітками, а вони нерідко поєднуються з могоричами і гостинами. Дружині, звичайно, це не до вподоби - звідси виникають конфлікти.

Минулої неділі глава сімейства повернувся додому напідпитку. Ніби зранку ходив до церкви, а до вечора так «напричащався», що ледве ногами перебирав. Дружина Ганна не надто гостинно зустріла свого благовірного. Ще з порога стала докоряти, мовляв: інші сусіди нормальні й адекватні, а він лика не в’яже. Такі порівняння і зауваження надто не сподобалися ґазді. Слово за слово -- розгорівся скандал. У такі хвилини Василь, як правило, розпускає руки. Коли діти були малі, то не могли протистояти батькові. А тепер розперезаний господар не врахував, що син, 22-річний Юрій, давно виріс і може дати гідну відсіч. Молодий чоловік саме був удома, тож відразу заступився за неньку, відштовхнувши від неї озвірілого батька. П’яному сільчанину поведінка сина явно не сподобалася.

Він метнувся з хати, далі кинувся до сараю і, знайшовши там сокиру, швидко повернувся в будинок. Побачивши батька із холодною зброєю у руках, молодий господар спробував спершу його словесно вмовити не робити дурниць. Однак розбурханий хазяїн уже не контролював себе - замахнувся і вдарив сина по голові. Той звалився на землю, налякана матір кинулася до своєї закривавленої дитини, потім подалася до сусідів, від яких викликала «швидку».

Зрозумівши, що накоїв лиха, Василь сховався на обійсті. Згодом інформація про НП у приміському селі надійшла в міліцію, розповідають "Відомості міліції".  На місце події виїхала слідчо-оперативна група Тячівського райвідділу УМВС. Сп’янілого чоловіка доставили в райцентр, він у всьому зізнався, повідомляє співробітник Тячівського райвідділу УМВС Іван Філіп. Поки що бешкетник перебуває під вартою в ізоляторі тимчасового тримання.

Горілка стає причиною розбрату не тільки між рідними людьми. Так, нещодавно 44-річний житель села Вільхівці, також Василь, пізно ввечері повернувся додому. Обличчя в чоловіка було закривавлене, та нічого пояснювати стурбованій матері чоловік не захотів. Заспокоїв неньку і пообіцяв розповісти все вранці. А на світанку старенька Ганна знайшла сина мертвим. Згодом судмедексперти з'ясували, що в сільчанина зламані ребро та ніс, закрита  травма голови, крововилив тощо. Справою зайнялася група правоохоронців на чолі із заступником начальника слідчого відділення тячівської міліції Павлом Панфіловим. Стражі порядку встановили, що напередодні Андрій розпивав спиртні напої із 32-річним Юрієм із селища Дубове. Чоловік того дня навідувався у Вільхівці до своєї родички. В одному з барів дубівчанин зустрівся з Андрієм, потім пиятику вирішили продовжити на обійсті родички. Ввечері вже обидва були геть сп’янілі. Власниці будинку це не надто подобалося, тож вона пішла до сусідів. А між чоловіками, як це часто буває у подібних випадках, виникла суперечка через якісь призабуті образи. Словесна перепалка переросла у бійку. Молодший із суперників геть розперезався: вхопив табуретку та вдарив Андрія по голові. Той заточився, але якось вийшов з хати. Та розлючений бузувір вже не вгамовувався - схопив металевий прут і ним став дубасити свого візаві.

Після вердикту судмедекспертів тячівські міліціонери Юрія, який усіляко намагався уникати зустрічі з правоохоронцями, затримали. Тепер він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Нічого доброго майбутнє чоловікові не віщує: слідчий Віталій Майор оголосив йому підозру у вчиненні кримінального злочину за ознаками ч. 2 статті 121 КК України, яка обумовлює покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Uzhgorod.net.ua

 

23 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів