Якщо окремі орудують мільйонами, то чому б не поцупити й собі щось

Часто громадяни вважають, що невеличкі «грішки», наприклад незначні  порушення законодавства, допустимі у повсякденному житі.

 

Мовляв, ніхто не святий. Якщо окремі орудують мільйонами, то чому б не поцупити й собі щось, принаймні дрібничку. Однак подібні припущення помилкові, і за дрібні злочини також передбачене покарання.

Кілька крадіжок, які, на перший погляд,  не заслуговують особливої уваги, сталися на Рахівщині. Причетні до них особи набули собі не тільки дурної слави серед земляків, а й мають кримінальні клопоти. У райцентрі двоє господинь, які мешкають на вулиці Київській, чистили до свят килими. Далі вивісили їх на дворі і залишили там на ніч.

Зранку 31-річна Андріана зауважила - килиму хтось приробив ноги. Неприємною звісткою вирішила поділитися із сусідами, а в них точно такі проблеми. Потерпілі звернулися по допомогу в міліцію. Співробітникам  карного розшуку невдовзі вийшли на крадіїв. Бо килим – не голка, навіть перенести його непомітно для інших проблематично. Хтось із місцевих жителів зауважив, як під покровом ночі з ношею в руках по селу рухалися дві постаті. Люди впізнали, це були 20-річний Михайло та на рік старший Петро. Зухвальці невдовзі мали серйозну розмову з оперативником рахівської міліції Іваном Мазаром. Речові докази у них вилучили і повернули законними власникам. До слова, один із підозрюваних уже раніше мав проблеми кримінального характеру.

У ці дні в Рахові трапився ще один подібний випадок. 44-річний Василь проживає неподалік приватного підприємства, яке серед іншого випускає дерев’яні піддони. Чоловік час від часу самовільно брав собі по кілька з них, вдома розпилював і спалював для обігріву будинку. Приватник давно  запідозрив, що до зникнення його продукції причетний нечесний сусід. Навіть кілька разів робив йому зауваження. Однак конфліктувати з односільчанином  не хотів. Та нещодавно вночі з території фірми зникли одразу з півтора десятка піддонів. Підприємцю нарешті увірвався терпець, він не став з’ясовувати стосунки з Василем, а звернувся в міліцію.

Підозри чоловіка підтвердилися, чолов’яга не встиг ще пустити чуже добро на вітер. Тож речові докази вилучили і повернули законному власнику. Рахівчанин тепер знайомиться з вимогами законодавства.

А ось у селі Кобилецька Поляна із гаража 36-річного Вадима вночі хтось поцупив металеві кутники. Сільчанин зателефонував у міліцію. Місцеві «шерифи» по гарячих слідах встановили, що зазіхнув на чужі металовироби 14-річний місцевий підліток. Кутники заховав на городі. Там їх і вилучили  працівники міліції, а хлопця у присутності матері опитали. У цьому випадку за неправомірні витівки свого чада відповідатимуть його батьки, повідомляє співробітник Рахівського райвідділу УМВС Олеся Чайковська.    

Михайло Пискач для Uzhgorod.net.ua

 

27 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів