Злодій ледь не розсварив закарпатське подружжя

Колись люди по вечорах засиджувалися перед телевізорами, дехто полюбляв перед сном щось цікаве почитати, а тепер у вільний час більшість громадян, насамперед молодь і жінки, «зависають» в Інтернеті.

 

64-річний пан Василь зі Сваляви не раз нарікав на дружину через її комп’ютерні захоплення, навіть грозився сховати ноутбук. Недавнього вечора жінка вирішила трохи розвіятися і замінити віртуальне спілкування реальним - подалася на пізні посиденьки до сусідки, розповадає Ольга Стефанець.  Там трохи затрималася. Дочки також удома в той час не було, оскільки саме тоді випала її черга нічного чергування в лікарні. Тож пан Василь, покунявши у кріслі і не дочекавшись домочадців, ліг спати рано. Вхідні двері навмисно не зачиняв, побоювався, що не почує, коли повернеться дружина, і вона стоятиме під дверима.

Зранку з нічної зміни повернулася дочка. Молода жінка вирішила переглянути новини на ноутбуці. Але його ніде не було. Не знала, де знаходиться комп’ютер і мати. Обидві напали на батька і чоловіка з докорами, мовляв: то він сховав. Господар божився, запевняючи, що і близько до ноутбука не підходив. Жінки не вгамовувалися, оскільки були впевнені: комп’ютер не міг сам дістати ноги і, окрім пана Василя, в хаті нікого не було. Тим паче, що він частенько полюбляв повторювати свої погрози. Дійшло навіть до серйозних «розборок». Словом, через той ноутбук рідні мало не посварилися. Коли господар вкотре запевнив, що не брав злощасну техніку, усі зрозуміли: в хаті побував злодій, розповідають «Відомості міліції».

Стали пригадувати подробиці попереднього вечора і здогадалися, що непрошений гість приходив в період відсутності господині і дочки, коли ґазда спав. Потерпілі заявили про пригоду в міліцію.

Невдовзі за вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти. Під час розмови із сусідами оперативники довідалися, що люди бачили у вечірній час біля цього будинку хлопця у темному одязі. Молодик видався містянам підозрілим, бо приховував своє обличчя під капюшоном. Хтось з очевидців нібито бачив, як він ніс під пахвою щось схоже на папку, можливо, і ноутбук у пакеті. Така інформація зацікавила правоохоронців. Тож вони вирішили простежити подальший маршрут цього молодика завдяки камерам відеоспостереження, встановленим на деяких крамницях у центрі Сваляви. Одна з таких  камер справді зафіксувала пізнього перехожого, що прямував з того боку міста, де мешкають потерпілі. Певно, почуваючись тут у безпеці, спритник якраз скинув з голови капюшон, тому його обличчя було чітко видно. Розшукати зловмисника, маючи його фото, стражам порядку вже не становило труднощів. Вечірнім злодієм виявився 28-річний свалявець.

Можна лишень собі уявити, яким було здивування цього молодика, коли на порозі його оселі з'явилися працівники міліції. Спритник навіть не встиг щось придумати, аби забезпечити собі алібі. Зрештою, його зусилля виявилися б марними, адже правоохоронці мали як доказ запис відеокамери, а під ліжком у кімнаті зухвальця лежав поцуплений ноутбук. Тепер замість вечірніх посиденьок за комп’ютером на нього чекає спілкування зі слідчим, адже за цим фактом розпочато кримінальне провадження, перевіряється причетність спритника до скоєння інших аналогічних протиправних діянь.

Uzhgorod.net.ua

 

28 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів