Невдячна приятелька обікрала щедру частувальницю

Що б там не казали, жіноча дружба - поняття відносне і тимчасове...

 

Не виключаю, що знайдуться скептики, які заперечуватимуть цю думку, наводячи на підтвердження чимало прикладів тривалих і сердечних стосунків між представницями прекрасної статі. Усе воно так. Але ще більше випадків відомо, коли щирі і нібито безкорисливі поривання розбивалися об перші ліпші перешкоди у вигляді банальної жіночої заздрості. На кшталт: чому їй все, а мені, як завжди.

Щось подібне відбувалося днями й на Виноградівщині. Правда, двоє тамтешніх жительок, 36-річна Галина і 37-річна Марія, добрими подругами ніколи не були. Ну, так собі і знайомі. Однак жіночкам подобалося посидіти за кавою у товаристві одна одної. Можливо, такі стосунки мали всі шанси перерости у більш теплі і ближчі, та не судилося. Знову завадила заздрість.

Події того дня розгорталися таким чином. Нещодавно пані Марія мала трохи вільного часу, тож, зустрівши випадково у місті Галину, запропонувала їй відпочити від буденної суєти у кафе. Побачивши певне занепокоєння в очах знайомої, поспішила її заспокоїти, мовляв: не хвилюйся, я частую. У кафе замовили собі усілякі смакоти та щиро гомоніли про жіночі проблеми. І тут Марії знадобилося вийти у дамську кімнату. Свою сумочку, не вагаючись, вона залишила на стільці, сподіваючись, що приятелька пригляне за нею. Як розповідають "Відомості міліції",  повернувшись, не відразу запримітила, що сумка трохи привідчинена. Жінки ще якийсь час затрималися у закладі відпочинку, а коли настав час розраховуватися, старша виноградівка, без зайвої думки, стала шукати свій гаманець. Яким же було її здивування, коли на місці, де ще зранку лежали 350 гривень, було порожньо.

Майже відразу жінка запідозрила у причетності до зникнення грошей Галину, навіть прямо спитала у неї про це. Але молодиця і бровою не повела, ще й ображено фиркнула. Збентежена приятелька і собі засумнівалася: можливо, хтось раніше поцупив у неї гроші, а вона не зауважила. Тамуючи гнів і роздратування, а головне соромлячись вимушеної ситуації, жінка стала просити в офіціанта записати їй борг, обіцяючи негайно принести гроші і оплатити своє замовлення. Хлопець навідріз відмовився. По-перше, власник кафе категорично заборонив усім працівникам закладу брати з клієнтів, як кажуть, «на бороду». По-друге, цих жіночок офіціант зовсім не знав, тож не міг їм довіряти. Та недарма кажуть: немає нічого злого, щоб  не вийшло на  добре.

Не знайшовши іншого виходу із неприємної ситуації, Марія стала наполягати, аби викликали до кафе працівників міліції. Невдовзі за вказаною адресою прибув місцевий дільничний інспектор. Правоохоронець, поспілкувавшись з потерпілою, відразу здогадався, чиїх це рук справа. Адже йому не вперше доводилося з’ясовувати подібні історії. Спочатку він запропонував Галині добровільно повернути поцуплені гроші. Коли дамочка обурено відмовилася, зауважив, що у райвідділі міліції їй таки доведеться показати вміст кишень і сумки. Ще на початку зустрічі спритниця попередила приятельку, що не має ні копійки. Тож пояснити появу саме 350 гривень у своїх кишенях вона явно не змогла б. Хоч-не-хоч довелося повертати чужі гроші. На що сподівалася невдячна виноградівка? Певно, на широку натуру і вміння вірити іншим своєї знайомої. Єдиного не передбачила - втручання у справу працівника міліції.

Uzhgorod.net.ua

 

28 грудня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів