Як закарпатський «Дєточкін» скоїв потрійний угон, аби передати крадені авто в зону АТО

На світанку рахівчанин вийшов з під’їзду і попрямував  до свого автомобіля. Однак, зупинився на півкроці, бо машини на місці не побачив…

 

Зимові дні - надзвичайно короткі, та й погода, як правило, не балує. Тож більшість людей воліє сидіти вдома, зайвий раз не витикаючи носа на двір. Житель Рахова, повернувшись додому після роботи, також припаркував свої «Жигулі» четвертої моделі поруч з багатоповерхівкою і не мав наміру кудись вирушати. Трохи пізніше згадав, що забув у салоні пакунок з подарунками для рідних до Нового року, але вирішив забрати його вдосвіта.

На світанку вийшов з під’їзду і попрямував  до свого автомобіля. Однак зупинився на півкроці, бо машини на місці не побачив. Горянин не йняв віри своїм очам, обійшов навколо будинку - та все марно. Ошелешений автовласник звернувся по допомогу до працівників  міліції. А там довідався: він не єдиний постраждав у цю ніч - подібне  повідомлення надійшло також зі села Середнє Водяне. В одного з тамтешніх  жителів загадково зник припаркований неподалік оселі ВАЗ-2110.

До того ж,  невдовзі  рахівські  міліціонери  отримали інформацію від колег із сусідньої Тячівщини про незаконне заволодіння у селищі Тересва ще одними «Жигулями», вже  шостої моделі. Невдовзі поцуплені машини почали знаходитись одна за одною. Спершу надійшло повідомлення, що рахівська «четвірка» покинута на  дорозі  в одному із сіл Тячівщини. Потім у с.Бедевля цього ж району «винирнула» й крадена «десятка», яка теж стояла на узбіччі. В обох машинах були пошкоджені дверцята та замки запалювання. А ще через якийсь час, тепер уже на Рахівщині, «засвітилася» і «шістка», поцуплена у Тересві. Її якийсь невідомець намагався доволокти до автозаправки. Оперативникам карного розшуку рахівської міліції, очолюваним Віталієм Клемпотою,  довелося проявити неабияку кмітливість і винахідливість, щоб не сполошити зухвальця, який тієї ночі змусив хвилюватися  кількох автовласників.

Згодом 32-річний молодик, як з’ясувалося житель с. Середнє Водяне на ім’я Василь,  опинився в руках правоохоронців і розповів про свої захоплюючі кримінальні нічні мандри… Звечора чоловік затримався в Рахові, довго тинявся вулицями. Далі зауважив  поруч з багатоповерхівкою кілька  припаркованих автомобілів, а навколо – нікого. Звернув увагу на «четвірку», відразу здогадався, що вона  без сигналізації. Відчинити дверцята не становило труднощів. За мить проникнув у салон, обірвав проводи замка запалювання, з’єднав їх - двигун легко запустився. Василь з вітерцем помчав у бік Тячева, а далі планував дістатися обласного центру. Каже, що мав намір передати машину у …зону АТО). 

Та заїхати далеко не судилося, бо машина була заправлена невеликою кількістю пального. На початку Тячівського району двигун спочатку «загарчав», потім тихо «простогнав» і… заглух. Зрозумівши причину зупинки, водій подався до бару, розташованого за кілька десятків метрів. Тут став чіплятися до відвідувачів, щоб йому хтось із свої машини злив літр-другий бензину. Таке прохання не надто сподобалося відвідувачам, Василь ледь не отримав копняка, тож змушений був ретируватися ні з чим.  Роздратований, він покинув авто напризволяще, а сам подався додому. У рідне село дістався вже попівночі. На цьому мабуть й закінчилися б нічні походеньки молодика, якби він не зауважив на вулиці інший припаркований ВАЗ «десятку». Машина хоч і новішої марки, та увімкнути двигун не зайняло багато часу. Шлях знову проліг на Ужгород. Однак дорогою сучасного Дєточкіна знову спіткала невдача – заглух двигун. І це авто Василеві довелося покинути на узбіччі та повертатися назад. Дорогою зауважив у  Тересві поруч з приватним будинком «Жигулі» шостої моделі. Цього разу діяв майже автоматично: пошкодив дверцята, зірвав проводи, запустив двигун…

Однак тепер  сільчанин вирішив їхати не в обласний центр, а дістатися поближче до рідних пенатів. Мабуть, втомився від нічних подорожувань. Правда, проїхатися з комфортом додому тієї ночі йому так і не судилося – і ця машина не доїхала до потрібного місця. Йти кудись у пітьмі вже не хотілося: вирішив діждатися ранку, а коли розвидніло, попросив кількох місцевих чоловіків за грошову винагороду допомогти йому підштовхнути чужу «шістку» до автозаправки. Але там його зустріли не тільки працівники АЗС, а й оперативники карного розшуку…

Тепер за фактами незаконного заволодіння транспортними засобами порушено кримінальні провадження, проводиться досудове слідство. Своє слово у цьому випадку повинна сказати і судово-психіатрична експертиза, повідомляє співробітник Рахівського райвідділу УМВС Олеся Чайковська.

Михайло Пискач для Uzhgorod.net.ua

 

 

17 січня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів