Закарпатські призовники: «косити» від армії ніхто не збирався (ВІДЕО)

Перша група із 38 призовників області відправилася на строкову службу.

 

До армії відправили першу групу призовників із Закарпаття. 

Цих закарпатських хлопців з урочистостями проводжають на строкову службу. Наймолодшим - двадцять років, а не вісімнадцять, як було раніше. Вік призовників за указом Президента збільшився. "Косити" від армії, кажуть, і не збиралися.

"Прийшла повістка, я відповів, пройшов медкомісію і ось я тут. Батько відслужив, в сім'ї всі чоловіки відслужили, віддати борг Батьківщині – звичайно", - розповідає призовник Володимир Телегуз.

Із собою у хлопців лише одяг по погоді і засоби гігієни. Рештою обіцяють забезпечити. Половина закарпатських новобранців поїде на навчання до Львівської області, половина - до Миколаєва. Павло радіє, що потрапив до авторемонтної бригади.

"Ремонтувати автомобілі, я по спеціальності слюсар з ремонту автомобілів. Думаю, це мені там буде до вподоби, хочу навчитися рукопашному бою, дуже хочу, щоб постояти потім за себе і за свою дівчину, яку я дуже люблю!", - каже призовник Павло Гудимок.

Військові кажуть, відновили призов на строкову після річної перерви. І відразу заспокоюють батьків: туди, де точаться бої, непідготовлених дітей не відправлятимуть.

"В зону АТО нікого відправляти не будуть, будуть знаходитися у військових частинах в пунктах постійної дислокації, тому що є необхідність підтримувати і матеріальну базу, і займатися охороною тих військових містечок", - запевняє заступник військового комісара Закарпатської області Петро Марко.

Строкова служба триватиме півтора року. Для тих, хто має вищу освіту - рік. До кінця травня в області мають призвати до українського війська більше чотирьохсот строковиків. 

Деталі -  ТУТ

 

09 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів