Яке майбутнє чекає на закарпатський бокс?

Спортсмени та любителі боксу очікують на відродження у краї цього виду спорту у зв'язку з приходом нового керівництва Федерацією.

 

Цими вихідними у мукачівському спортклубі " Рукавичка" відбувся чемпіонат Закарпатської області з боксу серед молоді 1997-1998 р.р.н. У змаганнях взяли  участь 6 команд  з наступних міст: Ужгород, Мукачево, Чоп, Хуст, Рахів, а також спортсмени з  Берегівського району.  Загалом  у чемпіонаті взяв участь 21 боксер. Метою спортивного заходу був відбір збірної команди області для участі у молодіжному  чемпіонаті України , який відбудеться у м. Хмельницький   27 квітня.   

За підсумками змагань по три переможці у команд Мукачева і Чопа,  два - у Рахова, по одному – у командах Ужгорода і Хуста. Без золотих медалей залишились боксери Берегівського району.

У результаті напруженої боротьби сформована збірна області, до якої увійшли кращі спортсмени: мукачівські спартаківці Артур Кошут і Олександр Зіденік, рахівчани Василь Никоряк і Юрій Которажук, ужгородець Володимир Боровський і чопські "спартаківці" Андрій Дочинець, Вадім Матвічак і Денис Комоні. Всі переможці, крім медалей та грамот, отримали спортивні майки з логотипом Федерації боксу Закарпаття від президента Закарпаття Андрія Стрижака, а кращий боксер турніру Вадім Матвічак відзначений почесним Кубком. Нагороджував переможців заслужений тренер України, майстер спорту СРСР Ігор Замятін.

Чемпіонат коментує головний тренер області з боксу Валерій Вишньов: "Насправді учасників могло бути набагато більше. Іршава, Тячів та Берегово не представили своїх команд.  А все через  наболілу проблему закарпатського боксу: в області нема жодного навчального спортивного закладу, де би змогла продовжувати свою спортивну кар'єру талановита молодь. На сьогодні нема проблеми набрати маленьких дітей – охочих багато, проблема - за кілька років наполегливої праці довести цих дітей до належного спортивного рівня і показати їм перспективи подальшого професійного розвитку.  Наприклад, сьогоднішнім учасникам по 17-18 років,  і вони зараз стоять перед вибором у який виш вступати. Так-от, у спортивний не подає документи жоден з хлопців, бо не бачать перспективи, не відчувають підтримки та зацікавленості у їхніх успіхах  з боку держави.

За цей рік з обласного управління у справах дітей молоді та спорту не було жодної підтримки: ні фінансової, ні хоча б моральної. Усі чемпіонати на сьогодні проходять завдяки безпосередній підтримці Президента Федерації боксу Закарпаття Андрія Стрижака. За його підтримки вперше за останні кілька років 9 спортсменів із Закарпаття їздили на Всеукраїнські збори, які проходили у Коломиї. Це було близько місяця тому. Думаю, зайве пояснювати, наскільки важливо для молодих спортсменів участь у подібних заходах – це і безцінний досвід,  і можливість показати свої здобутки. На жаль, на сьогодні Закарпатська область за успіхами посідає останнє місце з боксу в Україні. Втім зараз маємо надію, що з приходом нового Президента Федерації Андрія Стрижака бокс в нашій області встане з колін і наші хлопці будуть виступати на кращих аренах України, а може, і світу».

Галина Стронська для Uzhgorod.net.ua  

 

20 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів