На Закарпатті семикласники зняли відео, як вчителька нишпорить у їхніх портфелях (ВІДЕО)

Відеокамеру встановили через часті крадіжки у школі, однак побачити на відео вчительку ніхто не сподівався.

 

У школі часто траплялися крадіжки. Вчителька після скандалу з відео звільнилася за власним бажанням. На Закарпатті семикласники однієї зі шкіл відзняли на відео, як вчителька під час уроку фізкультури нишпорить у їхніх портфелях. Діти вже давно нарікали на дрібні крадіжки і щоби впіймати крадія встановили камеру. Побачити на відео вчительку української мови не сподівалися. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Вона заходить у порожній клас і починає нишпорити в шкільному портфелі. Потім - іде до інших учнівських сумок. Відео, на якому вчителька української мови невеличкої школи на Закарпатті щось шукає серед чужих речей, зняв семикласник. Хлопця однокласники кілька разів намагалися звинуватити у крадіжках грошей. "Це відео я побачила у суботу. Учень сам мені приніс, щоб я дала цьому оцінку. В мене, я вам скажу, просто слів не вистачало. Були, як сказати, крадіжки: то ручка пропала, то ще щось. Учні думали на цього хлопчину, який поставив камеру на підвіконня", - розповідає Наталія Славець, завуч ЗОШ І-ІІ ступенів села Нижнє Студене.

Учню, який зняв ці кадри, спілкуватися з журналістами заборонили батьки. Вчительку на відео звати Марія Петрівна. Українську мову і літературу в школі викладає понад сорок років. Після інциденту вона написала заяву про звільнення за власним бажанням. І одразу після оприлюднення скандального відео, і тепер Марія Петрівна запевняє: в дітей нічого не крала. "Я ні в чому не винувата! Хай я дітей своїх не побачу. Я шкодую, нащо я пішла в той клас! Я шукала скотч, я хотіла потім сказати, що "вибач, я взяла в тебе скотч", - каже Марія Петрівна. Захищати свою честь та гідність у суді Марія Петрівна не збирається. Тим часом у районному відділі освіти вже створили спеціальну комісію й розпочали службове розслідування. Там кажуть, що вчителька кілька разів змінювала версії щодо того, навіщо полізла в портфелі школярів. "Спочатку у неї була одна версія, потім друга. Звичайно, вона заперечує факт, що брала гроші. Комісія провела анкетування і вимальовується той факт, що в школі у дітей все ж були зафіксовані крадіжки речей", - каже Іван Субота, начальник відділу освіти Міжгірської РДА.

Нині чиновників цікавить, чому факти шкільних крадіжок замовчувалися і як сталося, що учні змушені були самостійно їх розслідувати. Прокуратура цим фактом також зацікавилася, але пред'явити вчительці будь-які звинувачення там не можуть, адже батьки школярів жодної офіційної заяви про зниклі гроші або речі не написали. Відеоролика для доказу злочину не достатньо.

 

29 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів