Афери з землею змушують чиновників не чекати на люстрацію!

За часів Януковича земельні махінації на Срібній Землі були поставлені на потік.

 

Сильним впливом на вирішення земельних питань на Закарпатті досі користуються екс-"регіонали" на чолі з колишнім губернатором Олександром Ледидою. Після революції вони створили в облраді депутатську групу "Закарпаття", в якій зараз числяться 20 з 104 обласних депутатів. Член цієї групи Юрій Садварі очолює комісію облради з питань АПК, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою. Останні кілька років він працював начальником Головного управління ветеринарної медицини в Закарпатській області, але 7 квітня на зборах колективу управління повідомив про добровільний відхід у відставку - очевидно, вирішив не чекати люстрації.

Членом комісії Садварі та групи "Закарпаття" в облраді є Олександр Антал, який в 2013-2014 рр. працював начальником Головного управління Держземагентства у Закарпатській області. Цю посаду йому довірив тодішній глава Держземагентства Сергій Тимченко, який вважався членом "сім'ї", тобто входив до найближчого оточення Віктора Януковича і його сина Олександра. Завданням Головних управлінь в областях був збір хабарів від районних підрозділів і передача їх нагору. У липні 2013 Ужгород розбурхало повідомлення про те, що місцевий житель зробив спробу самоспалення на галявині навпроти будівлі облдержадміністрації. За інформацією, що просочилася в ЗМІ, причина була банальною: людина хотіла переоформити був у нього акт на землю старого зразка, з цим і прийшов в обласне управління Держземагентства, а там з нього зажадали чималу суму за вирішення питання. Анталу тоді, зрозуміло, вдалося вийти сухим з ​​води.

Зараз деякі земельні афери розкриваються. Один з останніх прикладів - викриття Рахівської райпрокуратурою незаконних дій посадових осіб місцевого управління Держземагентства, які видали закарпатцю, захотіла побудувати пилораму, державний акт на право приватної власності на земельну ділянку, що належить державі, на підставі розпорядчих документів не уповноваженого на це органу - Великобичківського селищної ради . Як повідомив прокурор Рахівського району Віктор Кузан, чиновникам загрожує тюремний строк від двох до п'яти років. Згідно зі звітом обласної прокуратури з початку 2015 прокурорами пред'явлено 238 позовів та заяв на загальну суму 86,8 млн грн., Де предметом спору є земельні ділянки загальною площею 361 га та об'єкти нерухомості загальною площею 1334 кв. м. пише тижневик "Деловая столица".

 

30 квітня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів